中大統計學一級榮譽畢業 攞綜援

171 回覆
213 Like 23 Dislike
唔知佢依家點呢
單新聞十年都有啦起碼
我記得2010/2011左右
個樣似但佢08年失業 邊有15年經驗
佢根本就唔想做紀律部隊又點會操呢
鄭家純好朋友
咁stat人好多語文一般

以前大學啲Stat course,
全班無一個明白個lecturer講嘅野
你話有部分同學唔明,可能係天資問題,
全班都唔明就應該唔關同學事(問埋隔離班都係一樣)
有孫未
而家特價飯仲有冇19蚊,會唔會有紅濟困難㗎

唔知有冇排白卡,有齊就齊3寶正式榮休
讀書叻既人唔會咁喇,佢會選擇唔去考,而唔會明知冇練體能走去考,呢個同溝通冇關係
呢d讀書勁既廢人岩入政府
公務員大把呢種人
第一次睇呢篇文我得10幾歲依家幾十歲了
會唔會係lecturer有問題
其實都幾戇鳩,係cv度唔寫自己係碩士咪可以做麥當勞囉
兩個lecturer唔同人
共通點係都係stat佬教stat

隔離班仲要係另一個major,
純粹我地同佢地都有stat嘅必修科
所以應該唔係同學嘅問題
math同stat兩個department嚟架先生

而家出黎 外型唔掂都大把人搶
CV緊係照寫
咁計返時間 如果佢去返讀phd 當你4年先啦
11年讀到15年grad exactly開始食到條水添
extreme d 做死一世大學 就算做個postdoc/SO都安安穩穩一世啦

同埋當年佢fg份工應該係ok 只係唔好彩撞正金融海嘯
//梁健鵬於08年9月受聘於一所美國化工公司,但遇上金融海嘯,上班不足兩個月就被辭退//
2008年 畢業生人工平均萬七萬八
2022年都仲係咁上下

19蚊餐依家都廿幾三十
唔用中位數就拉高晒,無論2008年同2022年都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞