日本仔爬爬下山被熊襲擊

658 回覆
622 Like 72 Dislike
唔會啦 河馬癲狗嚟 皮厚 又大隻 獅子老虎都咬唔入
站立有個壞處係重心不穩,站立唯一好處係可以用掌由高位打落去,打得中就對方就傷,因為多數呢個角度係打中頭,但如果唔中呢就肯定被撲跌成隻訓低,個肚同條頸即刻冇左保護,暴露晒比隻老虎,所以隻熊如果揀企起到同老虎打,絕對係大賭博黎,打唔中隨時死
原來北極熊仲勁過係條河捉3文魚果D棕熊
依家先知
噸位嘅重要性
間唔中咁犀利,香港啲蛇見人會避開
我行過百次山一條都未見過,雖然唔代表咩

Btw同意學校教戶外小知識
好似打機咁
無端端跳隻怪出黎
呢個地勢 如果要贏 試下無敵風火輪
一啖咬落黎幾弱都死啦
因為對佢地來講人類差唔多係100% 狩獵成功既獵物
一下推走左 超撚勁
隻熊係到跪拜緊
應該要好餓先搶獵物
本身打獵係佢地搵食物既唯一方法
打一次獵要消耗好多卡路里,如果對方難殺既話跟本係得不償失
受傷既話更加係蝕大本
所以通常係互相望完就各自離開
90後 家政煮野食我記得只係form2上個一個學期 到依家啲fd結左婚同我講洗米都唔識(當然你可以話嬌生慣養) 另一個學期做針織 急救大個番工先學 性教育我肯定由細到大無教過反包皮
棕熊本身習性係食屍, 無屍體先捕食
扮死唔會失去興趣, 反而係喂埋入口
天氣凍既話反而你走佬佢先可能失去興趣, 因為棕熊係夏天後開始捕殺動物, 冬眠完到夏天之間時間係食草同食屍體
https://www.youtube.com/watch?v=Uj6MOKAMruk

D熊識拜拜求野食真係霸氣盡失
話晒都上古神獸
河馬咬合力其實好勁
動作又快又極具攻擊性
但因為個樣永遠俾人underrated
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞