hk express 同一件行李,去程時話無問題,回程時話有問題要罰錢

83 回覆
0 Like 109 Dislike
我想問香港飛o個時有冇度你行李?
Hkexpress 飛日本但做獨市唔係好多機場架啫
高松定石垣島?

仲有廣島?
XX係人情...
28寸GIP 得唔得嫁其實

私人飛機應該得

28吋唔寄倉

你坐因航頭等都唔得啦。

handcarry緊係唔得
真心定假膠

帶定頭盔先:認真咗sor9y
我淨係試過B2 size畫筒唔俾我上機 話要寄倉
第二次我將個畫筒放入手提行李再handcarry上機就俾
根本地勤係on9 見你長條型就話過長唔撚俾
利申:因航
高松定石垣島?

仲有廣島?

HIJ KA有
高松定石垣島?

仲有廣島?

HIJ KA有

執咗九個月
香港果啲是尻但姐
你都戇撚鳩
唔捉係人情
捉你係道理啦

我係香港搭
較剪同𠝹刀都上到機

日本番黎咪比人捉
我直情唔知自己有帶
上次泰國清邁handcarry 過磅超 o.5 kg 無事無加 $, 照上到機
上次泰國清邁handcarry 過磅超 o.5 kg 無事無加 $, 照上到機

情況其實一樣。如果捉得緊你唔好彩。鬆咪賺
之前搭香草起候機室。D地勤真係遂個捉住上磅加計件數

寄倉要睇一件行李長闊高加埋是否少於158cm ,我個28就剛好157,唔同牌可能有少少分別。

我以前試過問UO佢手提行李尺寸,網上佢寫56*36*23,我個手提就55*40*20 佢都係EMAIL將網頁上呢個尺寸覆返我,但我都係唔知我闊咗3cm(但長度短1cm 同深度短返3cm 得唔得。咁我之後都試帶上機,一直又無人(香港、日本)話過我個喼唔可以手提
你都戇撚鳩
唔捉係人情
捉你係道理啦

我係香港搭
較剪同𠝹刀都上到機

日本番黎咪比人捉
我直情唔知自己有帶

我上次係台灣連係筆袋較眼鏡嘅細螺絲批都比人沒收

我同佢講話香港都check 唔到
佢覆我話我們台灣比較厲害
買左行李寄艙都過長?
樓主上水開估未?
香港地勤表示, 你唔係串串貢, 超果少少我都唔撚想理.你串小小我0.1都唔俾你過

寄倉要睇一件行李長闊高加埋是否少於158cm ,我個28就剛好157,唔同牌可能有少少分別。

我以前試過問UO佢手提行李尺寸,網上佢寫56*36*23,我個手提就55*40*20 佢都係EMAIL將網頁上呢個尺寸覆返我,但我都係唔知我闊咗3cm(但長度短1cm 同深度短返3cm 得唔得。咁我之後都試帶上機,一直又無人(香港、日本)話過我個喼唔可以手提

28吋有咁細???

28吋有咁細???

你都戇撚鳩
唔捉係人情
捉你係道理啦

我係香港搭
較剪同𠝹刀都上到機

日本番黎咪比人捉
我直情唔知自己有帶

唔捉應該唔係人情 唔捉係拿閪

較剪𠝹刀應該唔會人情可言至係 劫機都得喎

情況其實一樣。如果捉得緊你唔好彩。鬆咪賺
之前搭香草起候機室。D地勤真係遂個捉住上磅加計件數

泰國梗係唔捉, 有幾何會爆

日本韓國班人瘋狂買野又唔行買行李,個個搏大霧想拎上機, 搞到其他人無位擺, 咪捉得嚴

係 去日本啲人個個想將成個日本搬返香港咁款 遲啲上機都無位擺嘢 淨係孭個背囊都係咁話

大家都唔撚識節制又唔想畀錢咪靠地勤捉 唔係點 唔通遲上就要無位擺咩
喺歐洲以前搭開ryanair
真係個個機場都唔同
廉航一向都係比你過就運氣
唔比你過就道理
上次仰光返香港
果邊UO地勤都執得好緊
喺歐洲以前搭開ryanair
真係個個機場都唔同
廉航一向都係比你過就運氣
唔比你過就道理
上次仰光返香港
果邊UO地勤都執得好緊

壞人我都聽過係非常嚴格又麻煩,但上次赫爾辛基飛又唔覺

HANDCARRY 行李唔見有人捉

不過都係果句,一次遭遇不代表全部。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞