hk express 同一件行李,去程時話無問題,回程時話有問題要罰錢

83 回覆
0 Like 109 Dislike
垃圾咪去旅行影衰香港人
Uo日本port係外判俾ana做ground
要屌請屌返日本公司
係成田見唔少樓豬咁既人比人罰錢
HKEXPRESS 日本係幾緊幾認真下...
係成田見唔少樓豬咁既人比人罰錢

坐UO又真係差唔多次次在日本check-in 時,附近都有人有唔同程度的行李相關爭議。
咁當然人地都寫到明行李重量同大小,如果係要搏人放過你,不如守規則。好多時就係有人唔守規則攪到寄倉都要等一餐....

最好大家都按行李尺寸規定,同排隊寄倉前自己磅過唔超重 (我就用旅行磅仔,個磅仔只重53g),一定快手好多。
因為hkexpress 會捉得好緊d agent 少少野都會罰agent錢

Cheap公司黎 錢又唔係比得多 但要求多多果隻

廉航的生存之道
純文字討論
純文字討論

樓豬俾人屌到潛左水啦
Hkexpress 飛日本但做獨市唔係好多機場架啫
高松定石垣島?
有圖有真相 放把尺喺你太長果一面畀大家睇下

點知回程果時係日本果邊就話唔得,要比1萬日元先比上機 (話太長)

樓主你邊度太長?

係度只係想提醒大家小心哩d陷阱
如果其他公司有航線實唔坐哩間

唔係廉航你捨得幫襯?
喂唔好潛水先啦, 可唔可以話我知你邊個機場返同埋件行李幾長呀
去程10kg 回程40kg?

屌你老尾而家文盲都學人上網、上連登?
我唔是話樓主一定冇錯,因為我唔知長度標準
不過人地話明捉過長,你唔撚係問人有冇重左下話?
去程10kg 回程40kg?

屌你老尾而家文盲都學人上網、上連登?
我唔是話樓主一定冇錯,因為我唔知長度標準
不過人地話明捉過長,你唔撚係問人有冇重左下話?

香港比你過係人情
日本唔比你過係道理
想當日香港要收你錢
睇你都會一樣開post架啦
你有買行李佢無叫你寄倉
我上次去完富士山拎住碌行山竹佢都主動叫我寄倉。
話太長唔比上機
28寸GIP 得唔得嫁其實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞