[威力奔騰星之寶] 十月十九日谷草八場賽日討論區 I

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
星之寶是咪想即食
chill之堡大船
泥水贏過日本G1
lm
廢過陳嘉熙-10
風聲咁大又潘頓
賭返越駿知己好過
電源之駒有得諗
岩岩先睇到同場
仲要用埋希狗
咁真係要賭
班蛇今次冇得騎
鴻運飛鷹
佢仲想騎?
上場冇整傷隻馬已經執到啦
佢比人屌撚到仆街呀
呢系人既馬佢唔使再諗
唔記得福逸係飛輪系
啱啱呢個禮拜無論澳洲抑或歐洲馬圈都出現令人意外賽果,澳洲短途王「綠化帶」(Nature Strip)未能衛冕珠穆朗瑪峰錦標,最終只得第4名。不過,即使「綠化帶」失落珠峰,但據馬會賽馬事務執行總監夏定安透露,佢哋極希望「綠化帶」同埋老對手「愛德華多」(Eduardo)能夠於年尾遠征香港,出戰香港短途錦標。

自從華禮納於2018年派出「衝破難關」(Comin' Through)遠征香港一哩錦標後,近年因為疫情及入境條例,再無任何澳洲代表參與香港國際賽。不過,隨住入境條例放寬,再加上香港國際賽嘅獎金提升及匯率因素,大大提升吸引力,夏定安指出靈犀牧場的「樂觀派」(Mr Brightside)、活侯夫人訓練嘅「強韌鬥士」(Alligator Blood)、同埋「品德高尚」(Zaaki)及「高度震撼」(I'm Thunderstruck)等澳洲佳駟均有意報爭香港國際賽。

至於「綠化帶」方面,暫時據華禮納透露,佢哋傾向讓呢匹短途王今年跑多一場,暫時於月尾嘅玫瑰崗馬場賽事或下月初嘅費明頓賽事二擇其一,但唔知最終會否改變決定,讓此駒遠征香港呢?
佢屌到班點狗飛起
之後屌埋咸成叫換人
泥水嬴日本g1同森林蠃過歐聯都係1樣無意義。。。
4班1000 次次都有呢五六隻 你唔悶我都悶
仲有一個月就預賽
枝槍同日本城閘都未試
除咗綠化帶仲有少少機會之外
其餘嗰啲基本上嚟香港都係輸鳩硬
聽日
叫連連歡樂仲好啦 前幾日贏Eduardo 4個馬位 仲要有曬場地證明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞