[威力奔騰星之寶] 十月十九日谷草八場賽日討論區 I

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
真馬王唔計
唔能夠否定既係
今年早左上力
贏唔贏到好睇 金鑽同蟲草本身級數去到邊
如果調返轉係福逸有倍率,我賭返福逸啦
此終賤人上場贏得好靚加埋用返我頓 真係好大機會大熱

不過都要睇咩檔位 福一野12檔 點熱得起
火箭人係咪新加坡咁耐以嚟最勁嘅馬
金鑽一定大熱唔使講

不過經過左上年
就算D人再睇唔起福逸都好,贏極都仲有倍率比你賭
都證明左其他馬真係唔夠班黎,咩顯心星 錶之未來
所以即使頂磅我都預佢9成次熱
已經有電路十一
呢個135 真係可以睇睇跑成點
顯心星 錶之 擺明見底
賤人 草 係有得再上
錶未係可惜墮完馬跑唔返
加州星球咁快127分
雖然唔跑G3嘅話個分冇意思
賤人我唔預佢太叻其實
希望唔好打臉
平磅非初出計 個人覺得: 福>鑽>=星球>>蟲>=顯
咁我秤星球最勁
星期日場2班1400 同3班1200
賤人上一季我都覺麻麻
今季季初嗰一場 我眼前一亮 覺得隻馬進步左
即管睇下有幾撚勁
我都想睇
講真 一早講咗福group馬
賤人都應該係
咁加州星球係一級定二級馬
大家點睇威力奔騰
淨係記得賀腎對上一隻盒途好馬係小巨人
險勝心之痕,傷過,5歲未必有咩大進
根據依家馬會標準,一匹自購馬,於進口香港時,須已獲確定香港評分為63分或以上,先可以來港服役,而香港評分由評磅、賽事策劃及國際賽馬事務部應許可證持有人及練馬師的要求而提供。由外地賽馬機構提供或公佈的評分均不可用以確定馬匹進口資格。所以就係當時正正有人覺得當時一出即勝嘅「勁力猛擊」唔值63分,所以才冇資格來港。

其實筆者都同唔少練馬師吹水傾過呢個問題,佢哋話依家買馬點解咁難,係因為有時佢哋覺得隻馬有潛質,係外地只跑一場就想引入,結果評磅員認為隻馬唔夠分,然後當隻馬再贏多場,首先對方馬主未必肯賣,或者大幅提升售價,令香港馬主卻步,咁樣反而仲難搵到好馬。既然係咁,當你連珠峰盟主都覺得唔夠班嚟香港時,呢個措施係咪需要檢討呢?
Jockey Club chief calls for ‘systematic review’ after ‘risk-averse’ decision to knock back Everest winner
Winfried Engelbrecht-Bresges says something has to be done to ‘improve the ability to source good private purchases’
應家柏即刻做嘢
足金好球0win 69分
包裝智勁 PACKING SISSOKO G370 何良 17/10/2022

EPIC FAIL
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞