港女伏屍台龍山寺 生前重複請示神明25分鐘

221 回覆
61 Like 8 Dislike
好似《咒》

來自香港的19歲鍾姓女大學生上月29日被發現伏屍台灣台北市萬華區龍山寺女廁,並留下「不要隨便跟靈界的人溝通」等字條。台媒周六(15日)報道,鍾女的父母抵台半個月來,不眠不休想找出女兒死因,透露她生前在龍山寺廟堂前曾不斷擲筊(請神明指示的信仰儀式),期間不斷流淚,時間長達25分鐘,之後走進廁所後再沒出來。

原文:https://hk.news.yahoo.com/%E6%B8%AF%E5%A5%B3%E4%BC%8F%E5%B1%8D%E5%8F%B0%E9%BE%8D%E5%B1%B1%E5%AF%BA-%E7%94%9F%E5%89%8D%E9%87%8D%E8%A4%87%E8%AB%8B%E7%A4%BA%E7%A5%9E%E6%98%8E-25-%E5%88%86%E9%90%98-051621514.html?feature.socialseeding
神明唔幫人重叫唔叫神明
條命整定要死,神仙都幫你唔到
扔足25分鐘都扔唔到聖杯都幾黑
證明都幾靈。
片呢
富奸一早想響戶愚呂就完,後面嗰D係被Jump強逼夾硬吹出嚟
擲咗廿五分鐘都擲唔到聖杯
即係上面話畀事主知,幫你唔到
所以事主入廁所喊
然後啲靈體就出手攞佢命
就咁睇唔知點解事主死咗
唔係他殺又唔係自殺
聽講果間廟主神已經走左喎,可能俾佢回應的唔係神來
快啲拉左神明佢啦
判神明坐終身
見死不救 殺人兇手
萬物生死對於神都唔重要 反正最後都係周而復始
佢死因係咩
講咁多又聖杯又盛都唔講死因
25分鐘夠問幾多次有冇得要求拆開睇舊野有冇出術
係喎,其實條女係廁所內點自殺?上吊定點?
屌你老母 擲唔到聖杯即係神明唔幫拖
唔幫拖就應該燒撚左個廟佢
自殺黎把撚
夠薑放火 鬼仔都唔敢搞佢
同人類唔同種族,應該唔會隨便幫人。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞