[NSWER] NMIXX討論區(6) 期待KCON舞台 Lily 1017生日粗卡

1001 回覆
8 Like 7 Dislike
岩岩起身? 癈青!
練習生生涯7年 三大出道 高三退學 練舞練到成身傷 而家一年都未夠 除咗健康理由接受唔到其他原因
仲有冇其他公司收佢
諗咗成朝,見到好多人估:有其他公司挖角、團風格問題、嚴重健康問題、個人操守問題etc

個人覺得應該唔會有其他公司用一大舊錢去挖一個出咗道嘅成員;風格都應該唔會係一日兩日嘅事,應該所有成員出道前就已經妥協⋯⋯嚴重健康問題唔係好諗到可以點樣嚴重,同埋如果真係因為健康嘅話好少會講話因為個人原因。公告講個人原因就似係公司,或者佢本人唔想交代清楚

個人覺得最有可能嘅就係有高層非常睇唔順眼佢,然後力排眾議都要踢佢出去,又或者雖然我唔想惡意揣測,但係會唔會真係佢個人做咗啲咩好嚴重嘅事?但我真係諗唔到一個行程咁滿,成日都要練舞嘅成員可以做啲咩作奸犯科嘅事

其實到而家都接受唔到⋯⋯佢真係一個好有魅力同埋星味嘅成員。雖然我多數都感覺到佢可能冇出道嗰陣咁意氣風發,但如果真係格眼講話咩因為分part/待遇唔公平令到佢冇自信之類嘅話,我又覺得冇差到去到退團嘅程度喎

其實無論點都好都係想要返一個真相,唔知佢退咗之後會唔會自己開IG,又或者會唔會有知真相嘅人爆料。如果佢做返普通素人嘅話,真係永遠都唔會知真相
nmixx pic 係咪官方
如果係應該真係個人原因
唔係 都係Fans Page
之前Jinni已經傷過一次
前排仲膝頭瘀哂
呢兩次師姐唔玩高難度舞蹈就變左佢地受
今次Dice對鞋根高到呀媽都唔認得
見到都驚佢地拗柴
成日俾埋堆鳩主打佢地做試驗品
睇咁耐kpop都知真係因為健康理由而退既十個都無一個
即時解約就知肯定唔係健康理由
睇怕都係得罪左人或者私人野多
真係......
你話練左一兩年都算 七年... 三團師兄姐都有人識佢 知道佢終於出道都有喺Vlive為佢應援
佢亦睇住師兄姐咁成功堅持到咁耐直到出道 可惜嘅係喺NMIXX呢九個幾月 佢練咁耐嘅成果同能力 因為公司 唔係好展示到
投放左咁多時間同心力 希望佢將來生活得開開心心 無論仲喺唔喺演藝圈發展
點都好
其他公司挖角同團風格問題 係冇可能
好撚想喊
個心乸住乸住 冇嚟精神但又喊唔出
好擔心七個 睇下幾時Bubble上下水
而家咩心情都冇哂
諗住起碼有七年睇... 完全冇諗過 勁撚突發
成個人dry咗
A part of me has dead
唔知佢仲會唔會講野
唔會知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞