冇左古天樂/劉青雲/張家輝依一代演員,香港電影仲點走落去?

124 回覆
8 Like 26 Dislike
記得果陣捧佢捧到反效果
係四個
請加埋郭天王上去
d撚樣飛都無買過問香港電影業點行落去
你都無買飛點行都唔關你事啦
鬼咩
果期唔知點解好興係天橋界搵人入行
可能同啲星探騙案有關
但有眼耳口鼻就識做戲?
識發音就識唱歌?
所以果期開始香港歌影開始慢慢地仆直
有幾多個做到主角擔做大片
有演員唔等如有票房
製片唔係開善堂
吸引人入場睇戲先最緊要
觀乎日韓
電視製作係一個培養人材好重要嘅地方
無足夠知名度
好難有票房
度度都見到林峯
冠希哥其實真係一出手就打巢左香港電影
一人之力打巢晒香港女演員
無左果班女演員同冠希哥, 即刻少左成班果期最紅既拍戲
twins果陣幾多戲拍, 夠紅多人睇
張柏芝一出黎已經係屈機, 有外表有演技
加埋冠希哥自己都無得玩
黃金世代得返檸檬

本身好鍾意果期香港電影
又有創意又肯試新野又有特效
千機變, 異靈靈異呢啲都係果期既特別作品
幾時開始香港得返警匪片, 卧底片
呂方
有鏡丫嘛。。。
個個都夠晒實力去做主角,係觀眾唔肯接受新演員,香港觀眾嘅思想永遠停咗係廿年前,永遠只有嗰班人可以係主角
原本應該係吳彥祖 陳冠希接棒 可惜接唔到
好既演員都要靠好既戲先上到位
未必要好有深度好靠演技既戲, 但要夠傳播夠hit
好似以前檸檬出道啲人都唔睇好, 俾人鬧架佢
但果陣開左好多好戲俾佢, 又好岩佢個樣去懶型, 先走到出黎
好老實講主角唔係睇夠唔夠實力, 係夠唔夠令人留低好印象同受歡迎
荷里 活電影

香港港產片(翡翠台既延伸)

【起風了】劉德華 | 帥了一輩子的男神,電影角色全記錄(1982-2019)
https://m.bilibili.com/video/BV1FT4y1G7kq
根本就係連登仔睇唔起啲新人

依代啲人戲都未識做? 冇記錯岑珈其入圍左唔知邊到

邊個擔到大旗? 邊個新人唔係慢慢學?

套戲全部新人點睇 完全唔識唔想睇? 唔識咪Google下囉

又係新人加舊人 睇佢地睇到悶? 咁你想點?
十幾年前已經係青黃不接,新演員又上唔到大檯
本地市場冇肉食 冇海外市場吸引力
所謂既本地市場電影好似做慈善咁 拍極都係小品
香港人大部份都唔喜歡睇
佢係試當真hater嚟
冠希哥其實真係一出手就打巢左香港電影
一人之力打巢曬香港女演員

要怪就怪佢地一注押落 翡翠台
但淫照事件過唔到 翡翠道德紅線
結果全部系香港影視圈銷聲匿跡

btw,
「影視破滅,弊在賂翡。」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞