Mil Milk呢個chanel到底係點賺錢?

327 回覆
659 Like 48 Dislike
Chucky
我都想
我之前係一間港資公司Green 乜乜做
個老闆出晒名西,人工少同揸乾揸淨班員工
不過,都唔夠呢間mill milk勁
其實唔鐘意可以唔做,咪Quit囉
Logic
唔鐘意香港都可以移民
唔鐘意做人可以去死
入面做嘅全部都係藍
你可以改變既
預祝你成功先
所謂黃藍都係marketing一種黎
講到尾都係為搵錢
Phoebe啲片都好睇
想講阿sa 上禮拜介紹完三才魚蛋粉即刻排曬長龍下晝3點好多野都賣曬
仲要排隊全部中老年人,落單嗰時係咁同個d伙記講條片好好睇專程黎食
仲以為得後生會睇mm ,估唔到都吸引到班中老年人排隊食黃店
阿man, Karen, apple都好睇
其實背後係咪大才俾錢mm 叫佢地做訪問
寧願佢賣多d廣告/會員制,好過收錢拍片扮訪問(我估有d有)

利申成日睇,幾鍾意佢地
之前介紹完大埔間滷味,第二日多人到
蝕到仆街,靠賣法拉利填氹
好多都係講人情味,懶溫馨,頂唔順
老細大寶唔介意扔錢出嚟做媒體
佢如果係驚蝕本,一早摺咗本 Milk同埋 obscura
佢本業賣法拉利,錢佢實有方法搵

而 Mill Milk 係佢唯一搵到啲錢打到個和嘅媒體
邊會摺埋唔做
APPLE 執果陣
杜汶澤曾經講過想用喱SHOW 既錢去請返一TEAM APPLE記者
後尾話有個有心做左佢想做既野
果個有心人應該就係JUNO 大佬
好似係佢地自己決定做咩題材
以為佢做旅遊記者啲片都好睇
#以前
上次去澳軍澳做嘢 等時間時入咗間cafe飲杯咖啡,撞到mm拍嘢。之後睇返條片講到點點點正,嘢好食咖啡又自己炒有豆香。 其實想講杯咖啡普通到唔普通,仲唔係平
佢做親D苦力都做得似模似樣 好撚落力
pillow talk就爭啲
反而我幾鍾意pantry有嘢斟(Mills做嘉賓嘅話
最初接觸係行路返office條片,不時都會開返嚟睇
之前佢地有條Q&A既片
京講Mill MILK個名由來果陣都有講過
通常幾年後收皮 之後又另起爐灶再過幾年又收皮 循環不息
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞