三星展示「捲軸屏電腦」原型機 可由原本的 13 吋拉至 17 吋

124 回覆
128 Like 10 Dislike
13吋唔放褲袋 放喺褲浪
每次講lg
都會有大量燒底板、過保即壞、屈人為損壞嘅苦主表示永不錄用
我都係前苦主,但無疑呢個design我暫時覺得係解決摺mon 摺痕既最好設計方案。只係佢自己唔爭氣,設計上幾好幾創新都無用,睇廠/QC果班撚樣炒曬佢就啱, 根本就係不斷燒底板做臭晒自己個brand先會蝕
apple高章好多
成個ecosystem綁死舊用家
後生仔之間仲有朋輩壓力逼an機用家轉會
其實佢唔犯咩大錯根本好難輸
冇啦
歐洲已經強制統一用type-c
未來蘋果喺歐洲只可以出type-c頭
打得一招就會打埋其他
根本而家歐美國家唔妥apple
除非佢乖乖地聽話唔係都應該keep住打
但轉type c唔會冇咗個ecosystem
係喎 你咁醒嘅 Samsung 真係on9 !
咁講真 用蘋果真係安心啲嘅
三星啲QC 同埋電池問題都唔係第一日
創新係重要 但維持品質我覺得都重要 冇理由半成品就拎出嚟賣掛
magsafe 先係最重要
完....完善的事,怎麼算抄
咪話samsung整就係試驗未完善就推出

apple整就係整到完美先推出俾客用
昔日嘅nokia...
又出嚟柒 你咪啦
s10+已經好完善……以前救過勁多個冇帶尿袋嘅iphone fd
呢條中醫打手係弱智 唔好怪佢
https://lih.kg/brjtrnV #19
其實LG都算肯創新
印象中tap mon wake up部機係佢玩先
跟住有g4/g flex嗰款曲mon
g5 玩模組
v10 v20玩副mon
v60有雙機模組
仲有部LG Wing可以rotate個mon
然後仲有上面呢個捲mon

雖然唔係個個功能都啱洗
但每部都有啲特色 唔似依家啲手機咁悶
開發戰 包括專利戰
有聽過一個講法,
只要申請一件細parts專利都足以令對方開發砍掉重練

Android申請專利方面應該勁好多同快好多
令對方落後幾年
呢個應該都係未來既方向
好過摺MON
遲啲技術成熟
如果手機可以拉開變pad 又唔會太厚
真心狗衝
Android做創新 IOS做完善
要量產到先得架
真係好on9 我試過用部s21急救人地部機
d iphone user好驚訝
我心諗 呢個function已經用咗幾代喇和
條片連packing都齊晒點會量產唔到 片入面部機都見到已經smooth到係比內部人試緊bugs,量產唔到既機洗鬼port埋個system入去玩到咁後期咩,只係成個垃圾手機部門蝕到無得再蝕先決定直接收皮姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞