啱啱睇完The Office…

382 回覆
667 Like 19 Dislike
你唔好諗住一下就要學到人地d locals咁先
先以溝通到為目標
當你解決到溝通問題就自然更大機會識到更多鬼仔鬼妹fd
慢慢自自然然你就會越講越local

香港只會學到書面語學唔到口語
更加學唔到street slang
怪係正常
睇sitcom已經係最好方法學口語之一

唔知你咩年紀
如果你仲讀緊書就更加容易識新朋友
我新移民 中佬一名 黎左2年
識到既鬼佬新朋友都係同事 細路d學校既家長
要厚面皮d唔好怕柒
其實好多鬼仔鬼妹好nice唔介意答你,但問題係連個問題係咩都唔知就難搞
所以主要都係靠係咁睇sitcom睇reddit
英文字幕一定要有
netflix開雙字幕對學外語真係好好
而家同d鬼佬正常溝通到無問題
係唯恐寫呢方面仲係好弱
多謝巴打分享 我會努力
唔怕柒慢慢講
Michael 走左之後就無興趣睇
我覺得我問題係我個人好急
平時講廣東話好快
講英文講太慢就會自己轉去廣東話channel
識野
kim’s convenience
Superstore
The office UK > US
之前有諗住買
不過lego而家出太多呢啲set
買過幾套之後發覺拎嚟擺設好麻麻
因為個外觀都係四四方方咁
越後越正 我一開始睇都覺得無聊
呢套堅推薦
由頭去到S4結局都保持高質
除咗有笑點入面嘅哲學都好有意思
仲有啲plot twist twist 到痴線但又非常合理
呢套真係睇唔厭
two and a half men
我都好鍾意呢套,想知邊度有得睇返
條女仆街得勁好笑
Fuck Microsoft!!!
Nathan for you 有冇人睇?
佢嗰種尻味真係呢
primevideo有
it wasn't me!
我開頭都係咁
可能頭兩集到要介紹啲人物搞到片段好散冇咩feel
睇多幾集開始集中返先開始識欣賞
而家間唔中翻煲應該睇咗差唔多十次
Silicon Valley 都好好睇
HBO同Amazon Prime都有得睇
Black Books (season 1)
that’s what she said
上個月先翻睇完
頭幾季真係好撚正
但到中後期就笑唔出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞