啱啱睇完The Office…

382 回覆
667 Like 19 Dislike
有中英文點學好
Disney plus果種 how I met your mother
D人話睇英文戲就學到 但係背啲對白定點
啲人話同鬼佬講野就學到 但我覺得好似根本都唔識同鬼佬表達
啲日常字根本唔識
Sex and the city
最唔晒時間就儘量英文 唔明先望中文 但如果日常字都唔識就睇返中文 好好享受套劇算啦搵返啲簡單同慢啲既嚟學英文
有冇推介
我有聽bbc learning Eng
但覺得佢講英文好慢
你又話唔識日常字 講得快你更加聽唔明 bbc learning Eng你咪熄咗個字幕 睇下明幾多 之後先睇返script
同埋香港鬼佬知你英文唔勁通常都會講慢少少就你 主要係你要學多啲vocab先
I’m disabled
the office 真心好正好好睇
我覺得Robert California 好撚正
呢齣地圖炮屌支那同美國外交
啜核又抵死
腰斬咗真係太可惜
咁應該睇完原版9季之後先睇定點?
咁啱我! 我睇吓先
見到有人覆,off topic 一下
其實friends 有咩咁吸引?睇左頭幾集覺得好無聊
加埋啲假嘅笑聲
都好 試吓咁
我係加拿大依家好似毒撚咁
其實呢啲咁舊而家睇返冇咁吸引都正常 但嗰陣嚟講緊係經典 同TVB一樣道理
Fired
咁喺外國學得更加快啦 日日聽日日講
我唔敢講
因為香港學既英文好奇怪
文縐縐咁
類似yes i totally agree with you
搞到唔識點同人傾計
Ching 好料
所以睇下啲劇 學下日常用語 但一定要講得多先有用 同埋我諗唔會笑你英文廢 同你喺香港見外國人講廣東話廢一樣 你都唔會笑佢
係咪姐係一邊睇 一邊跟對白講?
silicon valley
最後個季都係為咗最後個集而夾硬睇埋佢
尤其Andy 臨尾講佢自己出海個度真係唔知做乜鳩 又拖又唔好笑又唔sweet
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞