[親生仔] Google Pixel 討論區 (84) 6A/7/Watch

1001 回覆
14 Like 4 Dislike

Google Pixel系列行貨問題
Google現階段未有對外公佈香港行貨消息, 各位有興趣巴打, 請自行尋找渠道購買。

Google Pixel 4 / 4XL Motion Sense
因地區問題 , 香港暫時用不到 , 有需要請自行root機開啟 , 承擔風險

Google Pixel 6 / 6 PRO VOLTE / 5G
用唔到, 除非你ROOT機

實用連結:
Factory Images for Pixel/Nexus Devices: (需要 Unlock Bootloader)
https://developers.google.com/android/images

OTA Images for Pixel/Nexus Devices (不需要Unlock Bootloader)
https://developers.google.com/android/ota

Mon貼報告 & 拎機溫馨提示:拎機開箱一定要拍片(出事時同CS嘈可能有用)

12月更新後mon貼報告(集思廣益,引用回覆講下你用緊嗰個牌子)

夾到指紋
1. Hoda UV貼
2. ASPRO UV貼
3. Spigen Neoflex 軟貼
4. 犀牛軟貼
5. Devilcase 電競霧面
6. 寶狼 UV貼 參考成功率: 6/10 -> "重新set過幾次"後有 9/10, 可能要大力少少

夾唔到指紋
1. Aircase UV貼 參考成功率: 3/10
lm
屌 尋晚開始啲電倒水 唔用都一個鐘10-20%
pixel 5 唔知咩事
phone idle同chrome/google 食晒
新post留名
到底隻watch 最後會點
見到google賣我廣告
https://www.fitbit.com/global/hk/home
新po留名
話說想知宜家pixel 6 up an13
嚿電仲係咪會倒水
話說樓主係咪同我一樣好鍾意Witcher
lm
屌原來有埋網店
可摸耳做下好心勸下你老豆
我唔覺倒水,正常用可以用足一日。(利申:只係用黎上網,睇下歌)
LM等event
witcher3好玩
好大個黑邊
慘 其實呢D最好就係同大廠合作 自己攪到難
GOOGLE應該都係賣下技術算
入手2個禮拜後會撞爆mon

同埋至少要好似Samsung咁幾日差1次先值得買
左面隻色真係幾靚

利申咩機都買黑色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞