2022 CA/ACO招聘(2)- 一日為C,終身為負。

1001 回覆
21 Like 9 Dislike
冷氣太凍

唔夠冷氣

有人冇戴口罩

搵唔到本書

電腦點印野

廁所冇水

我想食野

你人工幾多?
ching你咁天真?班友係無聊到日日都響度hea足十幾個鐘,仲勤力過你返工,佢地有咩會做唔出?
凈係輪班都死啦
公眾假期除咗年初一都要返
話說比較正常嘅TG group 有人話考完st一個禮拜就interview 大家點睇
最頭果批唔出奇
之後越積越多就無咁快
唔好傻啦 , aco咋
一睇就知做呢種前線counter就知一定係過bar遞紙,捱夠佢6年先有得走。
呢d on9 case老閪都係a字膊
你地完全唔明做閪位既aco諗咩
一入職做閪位既aco係唔會諗住升到職,佢地只求個appraisal 合格捱到調部門
答就緊係答到天花龍鳳
去到做果陣緊係見有人來勢洶洶就捉個co出黎搞掂佢啦
冇錯,呢個post一大班稱職既ca/aco
做閪位已經不滿,仲要搞咁撚多野?
做緊都可以叫, 一個好彩入左運輸署、局人事部、學資處就大把時間叫
睇到d max point返工唔撚洗做既,再對比你收皮6做到閪咁,你心理唔平衡仲點對市民好口面
rd 春之後就會 調職春
我好彩ca 仔唔洗坐counter
CA 根本唔應該坐counter, 最多好似圖書館咁簡單做借還書就算
人工低學歷低邊識答咁多野
巴打而家做邊方面
前:頂薪底層員工身體多病痛0工作
後:上司要求你努力學野多工作
上:以最高服務品質服務尊貴市民
下:人工入不敷支户口月月清0
左:親戚朋友恥笑問候
右:冇車冇樓冇女

全方位360度白金人生成就解鎖。
圖書館係aco
咩叫低學歷,人地以大學生身份尖子入職!
唔好傻啦,大學生學歷收中4人工做ca,out put咪調整到中4應有程度囉
咁你同去買iPhone 14 pro max 然後走去由120Hz 降頻去30Hz, 5G上網變2.5G,個mon 由retina display降去打格仔,個camera 變左360p有乜分別?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞