Samsung所有智能電話電池都可能有潛在風險

193 回覆
209 Like 29 Dislike
電子產品鋰電池會發漲都唔係奇事
係三星咁大間廠唔處理先最仆街
所以用三星最好唔用就賣出去唔好擺穩陣
你都戇鳩,我部nokia幾年都冇事
佢條傻鳩答唔到你,淨係識話人an狗
推到佢仆街全球換電
再表演多次香港除外
走去望下啲舊機
部LG nexus5漲咗拱起咗背殼
反而galaxy nexus無事

呢啲係咪只可以成部電話扔落電池回收箱?
最好就係好似條片入面用個防爆嘅袋裝住先扔
始終真係有風險 整到人都唔好啦

btw 其實都證明到唔係淨係三叔機先係咁
總之擺得耐唔用就點都會有風險
屋企LG G2 Moto Defy仲安然模樣,就係冇三叔機
如果脹電比率咁多之下, 又唔算多電池脹電而爆炸新聞
iPhone 都有試過脹電。但冇佢條片咁講部部三星脹
三叔電池技術可能無人咁好 我都漲過幾部不過N年前
請班打手宣傳下就得啦,香港人最擅忘
岩岩skip左爆果代
覺得佢note7之後會執返靚電池問題
等於消委會check完果排啲壽司最安全

我部舊note唔用有拆舊電出黎
其實以前gba果個年代嚟係一路講緊叉到電既電池長期唔用要拆出黎保存既咩

無得自己拆電但放得耐都會漲就難搞啲死症
samsung官方有回應未?
我寧願三叔香港回應咗S9 S20壞mon先
已經幾代都係側側膊唔理
bro,明

我本黎考慮過下代機轉唔轉去asus ROG,但佢個Mon既解象度同亮度,差過samsung ultra太多…

所以雖然明知samsung電池有大問題,但真係搵唔到一另一牌子使用體驗相近既機…

samsung未知電池出事前,最不滿只有藍牙冇aptx HD/adaptive呢樣,而家再加多樣電池,頂…
我20都甩殼
入面膠紙溶

21 22果啲高溫cpu真係會慘不忍睹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞