Samsung所有智能電話電池都可能有潛在風險

193 回覆
209 Like 29 Dislike
https://youtu.be/OfM0GqsIB6c

內容係呢個youtuber儲開電話,突然發現幾部機電池發脹,不約而同係samsung,其他youtuber亦有類似情況,最新係連fold 2 都脹,冇乜點用都脹
留意返個thumbnail係clickbait s22 ultra暫時冇份
正想開post講

而家有部s7擺埋響櫃裡面有啲擔心但又唔想掉咗佢
啱啱睇完正想開post

櫃桶仲有部S5同C9 pro
Note 7
正常
隻隻牌子都會
岩岩先睇完
Samsung好似全線用自家品牌韓製電池
仲撚衰過大陸?
同成蟲句犯咗天下男人都會犯嘅錯
有異曲同工之妙
fold2咁新都出事
有冇咁撚誇張
正常不意外
samsung今次點拆會?告mrboss亂up?

samsung撐唔落,公關太惡劣,50日都唔覆佢,佢忍唔住出片喪插samsung
samsung塊電真係麻Q煩,好心成本高少少用靚d既電
最麻煩係如果你無發現漲電
跟住充電
唔放得,舊電一乾塘就高危

要間中攞出黎叉滿d,最少高過60%電量再熄機,勁煩

關鍵係電池既質素,明顯冇用靚野或設計出大問題
身為一個samsung fans,好失望對samsung既處理手法,the boss比埋部手機佢,但一直拖唔覆佢冇update

the boss唔係蛋散係名人,都可以咁hea
算唔算叫唔影響日常使用呢
最麻煩係你唔知乾塘幾耐個問題會開始纍積
比the boss爆左出黎,呢單野samsung如果潛水唔交代,會有部份人好失望,愛之深責之切

唔知過幾多年,電池冇電後就會發漲,時間性估估下大家,但有樣野唔駛估,係會出問題唔係巧合
我有部S5好耐冇用,之前執櫃桶見機背曲咗凸凸哋嚇到即刻掉咗
所有舊機都通用
咪同當年note7爆炸既pr一撚樣
一開波都係扮晒野話要收番人部機調查之後就唔q理人
仲屈人用垃圾叉電器問題
係越爆越勁先冚唔掂認衰仔
三星永遠都搣唔甩電池有問題呢個label
Samsung PR不嬲弱智
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞