Samsung所有智能電話電池都可能有潛在風險

193 回覆
209 Like 29 Dislike
好用到爆
九唔搭八 你自己提W數先
用心良苦
cut電size推高叉電速度好難明?
所以呢?咁又點?你睇清楚人哋討論緊咩先再駁嘴啦醒目
成個post唔係討論緊三星舊電有幾廢?
你心態同支那好鬼似

#136: samsung 叉電算保守

我:快過sony asus pixel.

跟住你自己衝出嚟九唔搭八
會唔會係你將人哋句野曲解左?

叉電保唔保守唔係睇電size+叉電W數,係純睇快唔快既咩
咁三星S23 cut到 2000mah 咪世界第一快?
即係咁 watt數同battery size 就算一樣叉電速度都可以好唔同 呢個係睇各自個algo 點樣玩
事實上Samsung 已經冇嗰三間咁保守
起碼四間入面第一間行高過30W
當年爆炸香港冇回收,其實香港仲用Samsung 啲人諗乜
我講自己用samsung note同ultra既原因

Mon色水靚,冇M額或洞島,系統穩定唔hang機,外型正正常常冇古怪野

但舊電咁多年黎仲未有改善,安全性既野冇得唔插爆samsung今次
ROG phone ,比較可惜係佢個Mon解象度及唔上samsung ultra,光度同樣及唔上

如果佢改善埋個Mon,其實都係an陣一個好選擇
最早行唔等於依家唔叫保守喎
2020俾asus超越左就無再追
其實用熱溶膠
iphone 都有用
你睇拆機片都會見到佢地用風筒吹
我上面都有講 iphone過三年都唔會咁易拆到
又全球回收,唔包香港?
儲電話嘅on9
有乜野好儲
仲要唔撚識儲
要得閒叉下,keep住電量60%
俾啲19大陸機屌打就真
人哋一早67w 120w 甚至120以上都有
你algo點勁都唔夠人快
電池仲要冇好似***咁大規模膨脹
喂 屌你老母ifanboy 死撚咗呀 ? 縮埋咗入你老母個閪到? 你解釋到點撚樣搵個 sim card tray 固定個機背未呀廢柴
塊電成本高左邊有錢請mirror代言
上年iphone x 漲到面蓋漲曬出黎
拎去比錢換電(電池健康度好低)
佢話換電要拆mon可能會整到個mon變雷射mon
跟住真係爆mon
最後淨係比5xx$換電錢換左部翻新機比我
爆炸都算,炸完仲要全球回收唔包香港當香港人on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞