[Switch] Splatoon 3 [18] 去無人島梗係帶工具!

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
睇多d日本大神既片睇下人地每個地圖點走位
我所知有2個出名既Pablo玩家
ちゃちゃ(cha-cha): https://youtube.com/channel/UCl3Dwnk9ICfY41PuFwUYoug
テルミ(Terumi): https://youtube.com/channel/UC09HCrapRPPVop7I76jS6wA
隻game 要求 搜敵 走位
簡單講就係經驗同對場熟唔熟
玩得多一定會變勁
2開果陣玩爆單機同玩過好短時間
一開頭當fps咁玩 俾人狂偷
而家就快30 打rank 只係掉炸彈一場都殺4 5個
基本上開x 同到周圍地形 同隊友既位就估到敵人大概位置 鳩射 鳩掉都會震一震
有個閪場SPA
成場係咁跌落水
比啲近戰屈死
咁你應該係唔熟個場
散步行多幾轉啦
同埋呢個場應該係遠戰勁過近戰
今集近戰有利既地圖應該都只有地下水道個個場
我都記得呢個場近戰係唔駛玩,好多防水布唔俾人潛
個場玩到拋炸彈算
其實有無人咁玩
潛2秒扔,再潛再扔
地下水道閪到爆
畫筆吉完sp+裝油地場如果冇咩高台,真係煩撚到癲,見人就開Lazer搞串個場
對面有人避Lazer失位你就上去偷,偷完冇人就油地再差大,見人成班嚟緊就長按油地衝返走,見對面係傻既仲可以no respect 長按油地推進扭撚爆人地再埋身
想問下 用壽司槍好D定.52好D...感覺.52射遠D但射程遠D
呢個場係1代既地圖
1代個時完全係屈距離既地圖
長距離勁到比賽會出2支4k一支前一支右 對面完全冇生路可以行
今集成個地圖縮細左 我睇開個個狙都話係難打左
又係變左好有利洗衣機既圖
整體黎睇都係長距離比近距離強既
但塔個賽道真係好惡意
成個路線50count前都係水cls
新手想學玩狙 應該揀splat charger定4k會好啲靈敏係咪應該較返低啲 我睇高手啲片好似會專燈較慢啲 我宜家用緊+5,+5
覺得charger比較易上手
靈敏就睇人 習慣就好
有d po開片既出名狙都係全+5
雖然好似較負數既比較多
主要睇係鍾意同人對槍定游擊,.52對槍二確+雨簾+鐳射,鐳射開咗就跟上去殺人
壽司三確+吸盤+RPG,RPG中距離壓制力勁,可以前排中排進出
唔知關唔關事,我成日覺得地圖細咗4K好難蓄滿,splat charger啱啱好
2發 三角炸彈 勁撚屈機
新手槍 炸幾下補幾槍就出大
咁我練多啲射靶練手感先 唔該巴打
個閪場遇到漲潮

次次啲boss都金鮭魚都係網個邊出現
泥蛙魚 間歇泉

運蛋又煩 回墨又煩
近戰難過用槍架

S rank打少個都贏到,隻碌好勁
好撚癲,打咗幾場3個wave都係潮漲
想請教下各位 如果我既(帽衫鞋)係想長著

但佢既主副技能未係我想要,咁我係應該

keep住著佢等佢跌技能碎片 定係 keep住玩到齊3粒副技能就洗佢一次?

新手唔係好知要點做
同埋本身可能3個副技入邊有一粒係我岩用既,咁又應該點做? 係咪唔會洗
受教
幾有用

由地獄上返天堂多謝隊友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞