[Switch] Splatoon 3 [18] 去無人島梗係帶工具!

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
我就係個導彈(係鋼筆唔係9油弓)
其實我challenge大概2100分 又唔係實力超班可以1v多仲生存到 長期都自陣有2人潛伏真係好難打
靠special打開到 但下面仲有2個人係到等
因為紫色死哂唔洗mark真係冇咩機會可以進攻
唔係寫左到12月咩
twitter見到有黐線佬開到第四本目錄
痴線
目錄以外的更新 應該分開計吧
三個月先出新地圖,新武器就好慢
每10級d箱好垃圾
錯咗?
數緊錢唔得閒
痴線, 仲要EXP券無效, 到底一日玩幾多個鍾
Fes Q&A

Q:做乜得返祭典?
A:活動,到香港時間26號早上8點完結

Q:Rank呢?油地mode呢?
A:活動期間只限祭典mode,規矩同油地mode一樣,佔地多者勝

Q:點參加?
A:去路口個攤位揀team再返大廳同人死過

Q:公開同挑戰有咩分別?
A:公開可以同朋友組隊,挑戰只限單人;
公開不論勝輸都有分,挑戰只有贏先有分
領先隊伍打公開有機會做三色對戰防守方,冇得揀,唔想打就排挑戰
落後隊伍可自由選擇

Q:公開輸左都有分既話做咩要打挑戰?
A:據試玩版經驗,公開同挑戰分開計分,影響隊伍勝負
(e.g 公開組A隊勝出,挑戰組B隊勝出)

Q:點解我今次排極都排唔到三色?
A:製作組知道三色機制要改但係仲未得閒改(十二月先改),所以降低咗三色出現率作為臨時補救措施
https://www.nintendo.co.jp/support/switch/software_support/av5ja/111.html

Q:法螺有乜用?
A:大廳扭蛋機扭蛋

Q:珍珠有乜用?
A:越多珍珠越易遇上100倍/333倍對戰,遇到之後珍珠會消失

Q:貢獻度有乜用?
A:幫你所屬隊伍攞分

Q:隊伍贏咗會點?輸咗會點?
A:不論贏輸都有超級海螺作獎勵,用於升級裝備,贏隊會多少少少
最緊要係個人稱號要升滿

Q:稱號有咩用?升幾多到頂?
A:越高級獎勵越多,跟據上集經驗「永遠的XXX派」到頂
要問短弓是咪新手向
所以無法fes呢d其實難得有機會同高手打下當學野唔好太上心勝負,反正點都會有海螺(利申已經用到得返一粒
場場完勝會好快昇
要好勁好癲先第四目錄
唔記得開左amiibo裝先
已用晒螺
動作非常傳神
法螺係睇你貢獻度定稱號?
打到永遠XXX+2,有21粒螺
好彩昨天放假可以落場打
如果剩投票有幾多粒螺收

玩具撚下半場做防守方
感覺好似恰鳩me咁
俾人搶咗又無得收返

我下次上半場打公開
之後下半場睇下中場結果
如果做守防我去打挑戰算
無睇要用廿粒一野開左件5星裝
永遠咗就max,
贏就24粒,輸21粒
法螺係睇你由拎tee開始期間升咗目錄幾多lv
點解唔是開amiibo先
唔記得左
上到永遠就會最多
咁鬼快用哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞