[Switch] Splatoon 3 [18] 去無人島梗係帶工具!

1001 回覆
5 Like 4 Dislike
勝率要求應該5成多少少就可以穩定上揚
4成勝率已經夠上最頂
4成可能卡晉級會卡耐d
發覺自己打蛤蜊順手好多,兩次上到s,之前打區域唔係咁穩,得閒都要去開放練下塔樓同魚虎

爬分
達到點數門檻提升技術等級,晉級後點數會重設、重新開始爬分(圖 3,圖中漏掉了 S+10 ~ S+20)。戰敗降分不會導致等級下降,但每三個月新賽季開始時所有人的技術等級會自動降低。不考慮 KO 獎勵,只要有足夠的時間,40% 的勝率就能在公開賽中爬到 S+50(當然會需要農上萬場)。

要打成萬鋪
第一次玩占地 用水桶殺到16個
真心自己AIM好差好廢, 想轉行玩近戰武器
有無碌撚筆撚分享下
比人望到係咪最好笠水
睇開局隊友意識同情況,開局冇外圍boss(鐵球魚或高塔)最理想係油下地或遠處掟下炸彈清下怪等boss過黎。開局隊友衝埋去好難分佢地係偏向清怪定執蛋,除非大家玩左一round睇到紀錄,有時戀戰時間已經90秒第二波boss 已經開始出現
所以咪標配隱潛,如果唔係好難埋身掃鳩人
有啲近戰武器打人好撚遠
問下有冇人同我一樣,圍個爐

我頭先用手機網絡打,咁網絡不穩就彈左我出去,之後就罰我9分鐘

我已經開住5G wifi 上傳12MB下載2MB幾

平時網絡連線差都由你,番工想玩陣都要咁

仲衰過EA, Unisoft D薯仔ser,我打Mon hun 都冇斷到咁

冇爆發力你有冇用過蟹支大砲嚟拆垃圾桶同塔
打工唔係樣樣大技都用嚟清場 蟹同jetpack呢d可以一次過清幾個垃圾桶嘅aim技已經好珍貴
變波無敵唔係講殺到幾多 有時候差幾粒春夠數但個籃周圍都係魚真係用佢嚟救場
論功用鯊魚點有得同蟹俾打工抽到蟹做到嘅嘢多好多
你想玩邊支先筆2種既定位都唔同
細個支係玩現形偷屋企擾亂吸仇恨
大個支筆同細中2個碌都係玩潛伏匿埋等人經過你就一野拍落去 但都要睇情況 成場潛係到等人做隊友真係屌9你
地面情況許可就去搞d後排殺唔到佢都令隊友輕鬆d
儘量避免正面對決 9成武器都長過你
諗辨法走到佢地背後/超近身先打佢
同埋記得多d用副武
細筆呀 我就係好少潛, 多數係偷屋企搞對面後排
不過長條形地圖好難
成日死..都睇唔到敵人.有冇教學..
紅雙咁遠?琴日面對面唔夠銀噴打 射唔中佢
裝會影響hitbox日本仔試過著高啲嘅鞋會被狙狙中,矮啲唔會
其實幾多人唔知蟹有兩種彈......
吓 咁撚on9 我見reddit d post話唔會
有冇人有做過實驗
視野太窄
首先要習慣切換索敵/瞄準
對槍時集中係畫面中間
唔係對槍時候比個意識自己望闊d
S+以上既人係可以闊到睇到畫面最頂個幾個顯示邊個死左既圖示
自問自己都做唔到所以我唔係X
都係要將個focus放反去上半先可以睇到人數優劣
想問下各位,雙槍配咩技好
上幾個post有段架仔youtube show戴高帽會中, 冇帽唔中
好似試埋鬆糕鞋同低d既鞋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞