曼谷旅遊討論區(4)

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
想問下除左去jodd fairs
曼谷仲有無邊個market值得去? One Ratchada?
安哥多
Thonburi market place
有冇人而家係泰國都係用true move H 8日數據卡?
只係用咗一日 前幾個鐘仲用到 但係六點幾嗰陣落大雨開始用唔到 諗緊係我張卡問題定佢個台問題
Check左都未爆data 出街冇得上網都唔知點算
突然又得返!
Dtac 定truemove 好啲
我13 號到曼谷 17 號走
哎, 之前睇mecure 先4xx 一晚此 諗住睇定d先都唔遲, 頂你丫, 下午仲係4xx一晚岩岩睇已經去到5xx...
好在...我出完上面post 走去卜房時所有酒店網都同時間又變返4xx一晚
緊係…同Uber差唔多囉
yes 到埗用泰國個電話reg

promo Code
TRUEGRAB
機場 + 市區都有折
same
12-17
經永安買港航有冇伏?
有冇巴打坐hx 飛曼谷
個個都話就執 但佢啲機既時間又唔錯
有無坐後感
岩岩返黎, 成個園其實得餵長頸鹿&同假猩猩影相 (200thb per person) 叫係值得玩..
其餘既同普通動物園無咩分別..入面有其他SHOW睇但好無聊..好似海洋公園

不過去曼谷無咩野做既可以跟團去下, 又唔係貴..
但2點前好走..一個鐘多少少車返到市中心3-4點就會開始塞..
幾時住?
Thonburi market place 真係值得去, d海鮮好平好底食...
對面個市集都好多熟食...
食完行過少少個pet mall隔離有間按摩小店, 又乾淨又光猛..係我成個trip按得最舒服既一間..藍色LOGO, 無英文名

不過地理位置好差, CALL GRAB, CALL左半個鐘先有人接...
疫情前坐過
正正常常
但bkk同價唔洗揀佢
飛日本特別平就話
距誰酒店要搭成45分鐘車
去到食個飯, dup個骨都無左半日啦..

如果好天既早少少出發, 可以去遠少少有間港女cafe Bubble in the Forest Cafe, 睇d youtuber介紹好似幾靚..d水藍到好似染色咁..打卡影相好似幾ok..
回程果時就會經呢個market食埋lunch先再走
師兄搭邊班機? 我搭TG
EK
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞