曼谷旅遊討論區(4)

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
有無華欣行程推介
華欣都係hea多
陽光與海灘, 食海鮮
好似可以activate返
機場勁多人
想spend一日去遠少少嘅city,大家會推薦邊到?水上market? 北碧?

見到好多YouTuber宜家主力介紹靚coffee shop,但無乜興趣
13 23:45到埗
iconsiam而家都有鐵到
Sor睇錯
原來同你一樣
大城, 睇古蹟
同機,到時相認
感謝資訊提供

如果由捷運Siam站搭深綠線到S7.Krung Thon Buri站,再搭到G2.Charoen Nakhon站,車程約16分鐘,車資計算是40泰銖+15泰銖。

https://john547.pixnet.net/blog/post/119587131-iconsiam
著拖鞋既肥佬
太耐冇去 500/1000 銖 容唔容易用?
酒店住邊,可以夾grab/的士
黎緊11月頭去7日曼谷 5年前去過曼谷+芭提雅

今次想去華欣/沙美島

睇youtube沙美島好relax feel
但遠+轉駁船 同預左mall行

華欣相對冇咁有feel 但近+有d水上樂園 商場

市郊就打算古城76府 三頭象
值唔值得去一日?

市區咁想去
新火車夜市
摩天輪夜
恰圖恰market
iconsiam
船麵街

仲有咩吸引既地方

麻麻地去寺廟 水上同火車市集果d好舊好殘
上屆決賽係Bangkok ,係酒店睇。
睇完搭車去機場番香港
Bno 出境會要睇身分證。無咩大問題
利申bno出境
thx so much
華欣你建議用幾多日?
又係plan 緊去華欣 但搵極都好似無乜野可以做
Thx巴,比佢咁樣講一講驚一驚
我覺得三日乜都夠 除非你係鐘意影相睇風景
我自己就兩日半 2點9落機 包車落到華欣都6點3
夜晚淨係去左cicada market
今日去左水上樂園同market village
夜晚行埋夜市 聽日行埋個bluport mall就回程番曼谷

不過真心建議揀啲近華欣夜市既酒店 出入唔洗咁麻煩同搭咁耐車 我住ace of hua hin resort 靚就真係幾靚
不過出親去都要搭起碼廿分鐘車 同埋要靠酒店幫你call車 預左出親去都200-400bht 完全call唔到grab
仲要我酒店附近乜鳩都無 711又無野食又無 行番出大路既話應該要5-10分鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞