曼谷旅遊討論區(4)

1001 回覆
12 Like 2 Dislike
klook好似幾抵
有冇電視台播英超㗎
見過最高機場4.76
一家人七日機票加酒店萬四蚊係咪抵屌
諗緊七日酒店點分配地點
我前日去深水埗發達鳥兌 4.6x
泰國機場嘅找換店定ATM?
Superrich總店最靚
位於Central world對面
北碧safari值唔值得去?都要坐三個鐘頭車
近d咪去safari park
有得自己揸golf car但要車牌
仲有得睇大象游水
見嗰個有長頸鹿影相好吸引
PP 好多骨dup
咁鐘意咪去
最多早d起身搭車
有冇人住過呢兩間?
Sib kao 近t21/bts asok
Hotel verve 近bts thong lor
Hotel verve平少少但大間啲 但遠啲
大家會點揀
asok 個t21 其實 cheap過頭 學生FEEL 無咩好行嘅野
人多香港人多 我自己就好麻麻asok

有錢住 phloen chit chit lom 各種高檔餐廳 商場有 central embassy 人比較上少 foodcourt 都高檔d 曼谷嘅高級區

想酒店周圍買高 中 低檔--基本上所有嘢 同易去多個遊客地點就住Siam 站 由朝到晚都係人同食 但我覺得酒店比較舊 貴嘅不如去番phloen chit 想住呢度又想靜少少去住national stadium 站嘅酒店 去各大商場都係walking distance

nana 屌閪性交區 飲酒夜生活區 好多小型新酒店 躁音多 sukhumvit soi 4 soi 6 soi 11 大把 中 低價酒店 大把餐廳

phrom phong thonglor
日本人區 清雅少少 兩大商場 有foodcourt 有超市有野買 多中價餐廳 多日本餐廳
上面好多人book嘅mercure soi 24 就係果條街都有大把好餐廳
遊客會幾舒服但果陣地道"泰"味唔算濃

得4.73
實測幾日布吉冇中國人冇香港人咁濟
一個人點落又唔係靚仔
你down 個SuperRich app睇
你呢個喺central world店
但佢係講緊central world對面間SuperRich
而家siperRich總店重要唔要拎飛仔?以前嗰度好多本地人大大疊錢去唱

Which ar ?
多人排隊
我唔知使唔使
因為我冇咁多cash我去atm 多
Green
Search headquarter rajdamri 1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞