覺唔覺得黃秋生係果種典型嘅老屎忽?

108 回覆
60 Like 255 Dislike
https://youtu.be/nwEJ8hFdcB0?t=2405
無追開試當真果個選校花校草,咁啱啱見到黃秋生教做戲,入去睇吓黃秋生點教d後輩啦。人地遊戲規則明明係演果場戲,你自己一嚟就不停要人加嘢,又要人放低包伏咁演。咁人地呢個演出好明顯係要模仿返套戲,你又唔俾人模仿,又要不停接你加果啲嘢。而加唔係叫你即興呀大佬。

好啦,到接唔到嘢,又講曬粗口鬧人。我都唔明係秋生哥接唔到戲咁屌,完全唔明佢燥乜。浩嵐演果陣你又要嫌人細個亂鳩加對白笑人。真心,你嚟得參與就認認真真咁對戲啦,唔想對唔好嚟,而唔係吓吓擺個老屎忽款,要人順服你。江湖地位還江湖地位,撚人還撚人,唔好恃老邁老,純粹以事論事,唔明點解啲人覺得佢係真心教戲。反而黃修平就真係真心教戲了。
我係好尊重佢份人,但純粹今次呢場演戲睇到佢真係擺個老屎忽款好討厭。
屌你仲唔撚瞓,on9
貓,咁快
黃架 你識條鐵
關撚事連登仔大把食m記都話自己黃
#3邊個
最尾果幕,黃修平仲傻奸奸問黃秋生,覺得果個演員爭啲乜,秋生哥爭d頂起上嚟屌返轉頭,好彩游學修識執生拉返個完場,成年事先好好睇睇有時真係唔到你唔服游學修呢啲世界仔,執生本事勁撚到
一直覺得佢性格有問題
你唔見佢圈中冇乜朋友

一個人老左仲諗埋一邊就好易出事
唔係話唔尊重佢,但睇完條片真係覺得佢係炸彈嚟。
我覺我何求演得好好
自己友?
算係次次都有嚟捧場
黃秋生講得啱喎 唔通做人肉叉燒包真係要殺過人咩
大佬,人地咁認真去跟返場戲做,特登試曬代入曬嚟演,咁勤力,反而俾你一入嚟屌到一文不值喎唔係咁下嘛?
我唔知佢係咪對住每個人都係咁
但係你唔會覺得呢種做法反而可以比校草show到個特質咩
好似浩嵐今集就係因為秋生咁玩佢先有機會show off

當然唔係每個人都岩咁玩
佢一嚟擺個老屎忽款,唔討好囉遊戲規則唔係叫你玩即興臨場發揮架嘛,仲一嚟自己加完野仲嬲到走
算啦,無咩所謂
性格係難搞D
但佢真係有料到,教到演戲心得
我就覺得哩堂對三個校草黎講好寶貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞