覺唔覺得黃秋生係果種典型嘅老屎忽?

108 回覆
60 Like 255 Dislike
黃修平D評價未客觀D囉好似一個好標準既評判咁。不過秋生真係教到嘢又真嘅。
肯踏前一大步,努力去試,值得欣賞既,難保他日真係成為一個演員呢荷里活好多都係由童星做起
講得幾有道理樓豬pin this
不過又咁講,另一角度嚟計,黃修平同其他嘉賓真係教唔到啲乜,反而秋生一嚟就教到曬佢地做戲。老戲骨真係老戲骨,抵佢拎咁多屆金像獎男主
咁梗係啦
平時casting有成套戲俾你跟番架咩
有梁朝偉演繹嘅陳永仁俾你跟咩
casting係要你用自己方式去演
再要將自己最吸引人最charm嗰一面show俾人睇嘛
原來前面有袁禮林
有咩問題
你係有經驗嘅就係你做老屎忽教緊人
而唔係你on99咁比人教啦
個問題就係佢嘅表達方式太串
你搞錯咗
佢唔係老屎忽對後輩擺款
佢係份人不嬲咁對件事有執着
佢對住同輩前輩咪又係咁的

佢由一開始已經係我係咁乞人憎但我演戲好你吹呀嘅格
佢算勁
呢個年紀算屈
但真係要搵到自己Character先
暫時唔覺佢Character好出
咪係 casting原意就係睇你有幾適合個角色
你走去扮第個人去演繹個角色 咁點解唔直接搵果個演員演要搵你
我知依家係模擬唔係真casting 但冇理由變左模仿大賽 差太遠
公道講

絶對唔認同佢私自改對白然後一定老奉要人跟,人地跟唔到就話人錯唔識執生之類,咁樣建立左喺你高人一等要人服從你既基礎下,你估你同偉仔做戲你改對白撚人地同唔同你玩

但講真何求去casting唔係致敬偉仔,佢的確係唔應該刻意扮偉仔而係用自己既方法讀同樣既劇本同對白

黃秋生話完佢的確有改善到,符合番casting基本意義(比人去考慮你個人發揮係咪適合場戲),而唔係去扮梁朝偉
柒頭搞到要半夜先敢開post
絶對唔認同佢私自改對白然後一定老奉要人跟,人地跟唔到就話人錯唔識執生之類,咁樣建立左喺你高人一等要人服從你既基礎下,你估你同偉仔做戲你改對白撚人地同唔同你玩

我就係講緊呢樣嘢
模擬casting會叫你演一段舊戲?
但我睇完覺得對黃秋生嗰組學到嘅野 應該比前面嗰幾組都多喎
垃圾試當真仲有人睇
就係知班人冇接觸過演戲 先叫佢地參考下 唔係抄考
如果0接觸過演戲,直接去演咁直抄都係最折衷嘅方法
點解校花校草要做戲
佢同 k kwong 一樣。。。覺得自己睇法好獨到,已經看破世情,全世界得佢一個啱咁樣
可能試當真本身就係做drama多?
之後好似要簽約做藝人
不過一黎就同黃秋生對戲都幾癲
一向都覺得黃秋生怪怪地
冇料 但用年資/經驗到撻你先叫老屎忽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞