覺唔覺得黃秋生係果種典型嘅老屎忽?

108 回覆
60 Like 255 Dislike
咁都屌到一文不值
你條撚樣係咪溫室大㗎?
樓主開始spin去話人串
請大家唔好比佢迷惑
講緊經驗 請回答咗老屎忽有冇經驗先
秋生氣埸真心勁。。
成個勢壓撚住人咁
我睇完完全唔覺得黃秋生有咩問題

反而睇得出黃秋生對後輩嘅用心

1. 曾sir 果場 一睇就知佢係完全普通貨色,又緊張,跟本唔使俾咩意見,普普通通
2. 浩南 果場 黃秋生都係由始至終一個諗法,就係想佢平衡返讀書同演藝,所以改晒劇本想為難佢暗示唔啱佢太細個玩。出奇地浩南又接得晒啲波,仲完全無驚左或者忘詞,大家對佢好感增加左好多。最後聽完浩南自白,仲喺鏡頭面前係咁話要睇佢跳舞,除咗係對浩南表示有興趣之外更加係欣賞佢先會咁做。仲同導演講要開多兩三部戲俾浩南
3. 最尾個男仔 好明顯係一開始超有自信,呢啲人通常一定會奶野。佢仲講自己咩飲咖啡... 講咁多又有邊個人真係會理你呢,黃秋生講返演戲101 俾佢知,演戲應該係正常狀態做不正常狀態。第二,喺第一次對戲果時就係好似游學修咁講,個男仔太鋒芒畢露,一句打過去就打返十句駁嘴,所以黃秋生先至玩尻佢,玩到走左。呢個行為大家睇到呆撚左,但其實黃秋生係想表達個男仔唔聽人講,好執着自己果套、懶醒
黃秋生都講左句好撚中肯,就係個男仔一定會係偶像。偶像係因為個男仔嘅特質就係靚仔,笑得charm , 而唔係佢自以為嘅演戲concept
成件事其實就回應返個男仔讀哲學,黃秋生教返佢咩叫演藝哲學啦。

4. 睇完明白Casting 哲學,並唔係邊個做得返原著、最似原角色先至贏到。因為casting 從來都係演一場未拍出嚟嘅戲,每個演員都有自己特色,可能陽光、演得有技巧等等,最後都要睇返導演要啲咩而選擇咩人。所以黃秋生一定會屌啲人執著扮返原著,就係咁解。 輸贏並唔係導演簡邊個,呢場輸贏係觀眾投票俾邊個。

我就會簡浩南
秋生已經好客氣
如果有睇佢教啲artist做戲嗰個大師班
又鬧又mean乜都齊!
講真,係睇得起你先教你,同你講多兩句
如果唔係,佢理得你仆街冚家鏟咩
今次已經好客氣 之前睇喱Show 真係屌到陳漢娜王宗堯反艇 但比佢屌真係會學得好快
真係汁到
比十萬廿萬都未必有呢啲機會同評語
觀眾又覺得好睇 後輩又學到野
巴打分析好撚屈
我認同既
因為要撚就全部都撚
有d撚有d唔撚咁就好唔公平
前面其他人人做就易做好多
人地跟返劇情入戲你又話人地太有準備
黃秋生好正!!!!!教得好好
3應該唔係話佢似偶像, 係真係話佢笑係charm
基本都岩, 佢笑得係好睇, 至少笑黎講佢會好睇過古天樂梁朝偉果堆(因為佢地本身都唔係賣笑容好睇)
所以秋生都係叫佢搵左自己強項先
巴打分析得好好
不嬲低等on9仔黎
黃係連登就大撚哂
去返現實就係少眾
都講左係casting
中間都話每個人有唔同既特質
咁點解要跟住本身套戲走 就係要當無間道係新戲
何求係好有明星相
但開波話飲左幾多杯咖啡
啲對白又警察又差佬好鳩kick
個咀梅下梅下做埋啲on9野
都多撚餘
秋生都知呢行有樣好緊要
其實就咁睇好似玩鳩佢咁
實際上點醒佢袋錢落佢袋
呢啲機會真係唔係成日有
講笑話盛惠三千八
真係收都抵俾

浩南同秋生對戲
呢啲機會咁難得
仲要俾秋生讚
成件事真係太正
佢最尾都忍唔住喊出黎

佢錢已收大可以hea鳩咁做
就係想人好先教人
如果小小野都受唔到
其實都唔好諗入行
咪撚戇鳩
游狗一定唔會屌
做左呢行咁耐你估唔知邊個有料邊個冇料
14歲做到咁
真心睇好佢
如果佢繼續努力
基本上 前途無可限量
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞