[移英攻略] 曼城地區三選

179 回覆
4 Like 57 Dislike
屋平,你門口就會好多呢啲

咪撚玩啦,廚房出事,飯都煮唔到
啲口吻好撚似 sourcing agent,換樓裝修講撚到好容易咁
成個 Oldham 搶一間中學,仲顛過 Sale/Altrincham
Sale/Altrincham 唔近town/Metrolink,仲有3球,但成交價應該400左右

以前係唔會咁
以前香港人圈子好細,基本上大家全部都識
而家個感覺仲疏離
自己落手搞啦
批灰油漆有幾難
咁撚大個人少少生活技能都唔識?
留學生圈子就更加
你喺Cardiff做件柒事
傳到Newcastle都知
你估個個唔使返工唔使睇細路

屌你好推唔推推 Oldham
我幾時有推過oldham
上面講緊新樓用料差

點解個個po都咁多on9仔鳩回po
partingting carrington 個頭勁多工廠同發電站塔(未生仔唔好去),根本效區
哦係呀

Sourcing agent 搵食就行開啲啦
Droylsden點睇
未撚住過 上網睇完當撚到自己好熟 你老母返去比rapper屌啦
去!
係偏 近電車站就得!
Carrington 揸車出city 咁近都郊區
講真,真係城市外圍郊區就貴死了
東邊唔建議
不過而家咁多唔同嘅人,咩地方都有人接受到嘅
Salford 近media city 唔錯
靜得嚟有公共交通
河景舒服 好多人鍾意沿河跑步 踩車
大超巿行3、4個字都算accessible

不過絕大部分都係apartment
一兩房居多 大家庭唔啱

同埋嗰區依家落成嗰啲新樓全部都係早幾年賣畀啲海外投資客(包括香港人)
依家係咁托價
去撚完個 Oldham town centre,Lloyds bank 係咁有條友問點解佢個 bank account overdraft 一路R 屎忽,去埋個Costco,一轉去大路就冇人拎住紙杯問你攞錢,一關窗就屌老母

以後都唔撚去呢啲狗地方
Oldham除咗去間parlour搵鬼妹之外仲有邊度好去
你都on99
你住係llodys bank?用下你個西腦
唔係人人追求多姿多彩 所以我都無列到話好多野做
講緊成個區都係少去為妙呀on9
呢啲區都好吹奏嚟住
住過未?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞