[移英攻略] 曼城地區三選

179 回覆
4 Like 57 Dislike
Salford 好多呢十年八年起嘅樓(通常 apartment)漏水漏到仆街
所以我樓上話租就唔錯,買就自己諗
而且有好多呢幾年爛尾
住得起但唔值
1間開2間 買多間收租好過
痴線
究竟咩人先會買apartment (唔計london
House咁大地方唔住過到嚟仲要住籠屋
人人揸住四百萬咩
兩百幾萬價位 你唔住大西北係住我講個啲
你未住過house應該 好撚多問題架
住 Sale Altrincham 其實都可去倫敦
不過睇鍾意咩 style

我自己就鍾意 countryside , 假日都係同屋企去柴郡玩多
Manchester 要返公司先去,無咩事唔會去
呢度 apartment 我以前住都有過千尺wo
同香港d新樓比?
咁中產嚟講呢幾個地方都ok既
Swinton bury Middleton hulme
Moss side longsight
呢啲就真係狗也不屌
職業原因 有乜撚嘢未見過
九成九都係可處理既
House講緊兩三層每層過千尺
同埋Salford買apartment 嘅budget 攞去買house?
間house 個區應該嚇死人
咁大我真係唔太需要
執野有排執
千五尺極限
咁大間屋買燈都買幾皮野

同埋講緊Salford apartment 個價可買到二三千尺 ?
咩區? 住唔住得人?
Oldham 都中產?
擺明草根到不得了
見過未住過 打理麻煩 安全問題 千百樣野
大佬 我係香港都草根 點解去英國要變人上人
如果講樓價好似Swinton仲貴過Eccles
Swinton/Worsley呢幾個地方我都有去睇下
感覺呢幾個地方都差唔多
但其實同一個地方爭一兩條街已經感覺可以爭好遠
所以唔可以一概而論
當然我好同意有d區根本聽到個名就知唔駛去睇
錢銀問題既話儲多兩年錢買house
都好過買apartment啦 呢邊上車又唔難
算啦係連登講英國只可以住倫敦
其他所有地方都狗也不屌
oldham其實好大 有啲區都正路既
ldn先係真正狗也不屌
有錢同無錢係兩個世界
淨係交通都嘔血啦
日頭就車多難泊車
夜晚少啲車喇 但多相機
多相機都算 你同一條直路
30轉20轉30轉20
屌你council窮就直接加council tax啦
陰鳩司機好撚好玩呀

另一樣最討厭既就人
南部人對眼生額頭既
中部nice好多好相處
香港2019年後先有草根也移民嘅現象
所以網上咩區咩區根本唔岩睇 聽我噏啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞