歐美主流樂壇集中討論區72

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
「靠死忠刷首周然後第二個禮拜freefall」
Biggest monthly listeners peaks on Spotify:

Justin Bieber: 94.6M
The Weeknd: 86.6M
Ed Sheeran: 84.9M
Ariana Grande: 82.9M
Taylor Swift: 77.1M*
JB 仲咁紅, 勁
Pop star 就係咁㗎啦
KT 咪又係咁
要紅先有人刷
都係一種成就

話Tay會Free Fall班撚屌去哂邊?
Tay依家連Adele都超越埋 無敵是最寂寞
Anti Hero 上返Spotify Globsl #1,臭Drake威完一日即刻收皮
一直都冇輸 Adele 無論銷量 獎項 冠軍歌
件黑鬼過咗氣 終於都唔使聽佢啲垃圾音樂

Taylor 收佢皮都叫光榮引退
Jb 同 AG 係買榜嘅 Taylor 係實力靠一步一步爬上嚟
Taylor 都比較單純 擔心比妹妹Selena 利用
應該佢個frd覺得比人良心當狗肺
捐埋腎比佢原來係selena心目中唔係咁重要
之後再比media煲大件事
on9既係selena本人應該私底下都冇搵佢解釋
點買?

後續
monthly listener可以靠買大playlist高位整高
(只要有人save咗個playlist 就會計)
就好似dualipa peak 80+m monthly listener
要睇一個歌手streaming成績除咗睇monthly listener仲要睇埋daily stream播放量
jb一日20m都冇
你意思整個playlist 不斷loop ?
咁都要有fans 肯整
除非你話唱歌片公司比$ 做啫
係指Spotify官方嘅大list
tth nmf嗰啲 依啲playlist本身嘅follower已經好多 好多人會shuffle聽 同埋spo免費客戶可以shuffle聽依個playlist 所以個曝光率就會大好多 monthly listener就照計
咪就係唱片公司買你估scooter買得少咩
spotify最大嘅playlist tth都係要畀錢買
想紅就一定要買playlist
原來係咁
“person”
人地捐腎比佢講到好似普通人咁
明明係佢話喺”industry”入面唯一嘅frd係taylor
但係rolling stone嘅interview好似本身就係講緊music industry(?)

fans madeari依張好有feel
覺得以後開tour可以唔使再focus喺新album
估唔到Taylor 帶領住大家 整張比Ri 中場用

由舊時 Madonna 領導,依家到Taylor
係唔係講music industry都好
佢應完呢句之後仲衰過唔出聲
搵翻個pr先啦
ga媽嗰張搞乜擺artpop喺大頭
artpop最偉大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞