陳奕迅重辦「Fear and Dreams」演唱會

544 回覆
219 Like 670 Dislike
逆蛇會唔會去?
連登 = 微博小粉紅
嚟得呢度唔好咁認真
買到一定去,目標3場
第一張有fear味 第二張無撚咗 設計兩張都好閪
唔得啦,張敬軒都超勁,所以話9成9
我2019開始已經已經俾人叫多過100次
我已經原諒左陳奕迅
2022年仲分黃藍
問心有幾多人會去
LM到時爆場
賣乜撚 佢經理人幫佢係微博出個post渣喎
死藍絲攻擊國務院
想聽下
千祈唔好買
從來未愛你 棉棉
諗下你除咗人云亦云之外
嬲咗佢本人啲咩
搵唔搵得番佢 2013年duo尾場屌柒FANS果段新聞?
蘋果之前有得睇..宜家無左
DUO定Eason's Life呀
係咩 定我記絢
搵唔搵得番佢 2013年duo尾場屌柒FANS果段新聞?
蘋果之前有得睇..宜家無左
DUO定Eason's Life呀
係咩 定我記錯
陳奕迅(Eason)在紅館舉行個唱期間曾有幾場出現情緒問題,對台下觀眾表現冷淡,沒安哥就散場,前晚尾場個唱他直認患了躁鬱症。
壓力爆煲的他整晚勁發牢騷,失控狂寸觀眾在他演繹慢歌時大叫,以及只顧用手機拍照,極不尊重台上表演者,幸而觀眾並沒介意他的嘮叨,現場氣氛依然高漲。

Eason在紅館舉行的25場個唱前晚尾聲,情緒爆煲的他忍不住連環教訓歌迷,先是當他演繹快歌時,見到小部份觀眾沒有起身跳舞,他便半跪說:「皇上請起,再請,三請!」見到仍有部份觀眾未有理會,他便笑笑口道:「原來跛嘅!」擺明寸fans不企起身跳舞。

之後Eason獻唱慢歌《陀飛輪》前說:「請大家靜靜!」可惜差不多唱畢這歌時,有歌迷突然大叫:「Eason!」又有歌迷無厘頭大叫:「Joey!」令台上的Eason不耐煩,做出一個反轉拇指向下手勢,以表不滿,然後說:「原先有啲嘢想同嗰啲人講,但都係睬佢都儍,黐嘅,其實我真係有啲唔開心,嗰句嘢真係唔及格!(指觀眾突然叫他)」之後Eason伸出手再說:「同我隻手講嘢啦,我唔想同佢講嘢,同我膝頭講,影響晒!下次不如借王菲嘅大聲公講,真係好慘,同你哋溝通唔到!」

安哥時,Eason特別演繹新歌《床頭床尾》,表明特別送給夫婦和情侶,之後他再發牢騷:「你哋應該戒咗喺慢歌度叫,要尊重台上嘅人,有痰就入廁所,喺廁所點都得,呢啲文化要轉吓,如果唔高興自己諗啲方法,或者去旺角某條街,自己搞掂。」

跟歌迷握手時,Eason突然拿了女歌迷的手機,作狀要將它擲到地上,後來他唱《單車》後說:「大家幾時唔用眼睛,只對mon(手機螢幕),剛才我真係有啲㷫,點解你哋只掛住影相,完全唔尊重。」接着他扮拿着電話的手勢,笑指以後大家這樣溝通,又坦承自己有點囉嗦。之後Eason搞笑謂自己已到國際級,他說:「我識章子怡㗎,仲唔係國際!」

除了fans外,Eason連圈中友好也不放過,他說:「我有嘢要宣佈,希望以後堅持開騷後,唔想再喺後台影相,我同VIP朋友講,我真係好攰,我越來越懶,之後可能簽名都唔簽,但可以錫囉!日後唱片會送錫嘴會,但錫完唔可以錫屋企人喇!」據悉今次個唱舉行期間,Eason情緒極度不穩,不時在完騷後,因不滿歌迷表現或自己的演出,一度反鎖自己在房間內,甚麼人也不接見,要經理人陳家瑛及老婆徐濠縈開解。前晚尾場,Eason將牢騷爆發出來,不過歌迷並沒因此不滿他,反欣賞他夠真,現場氣氛仍然高漲,前晚他安哥了六首歌,至凌晨12時才完騷,被罰款六位數字。
佢唔唱林夕同wyman 啲歌 仲可以唱咩
咁佢一定有認真嘅時候嘅
但唔認真都有
一個專業嘅藝人唔係應該每個表演都認真咩
每個表演都認真係基本
而家搵到幾個認真好似如獲至寶咁
你鍾意食開屎冇人幫到你
癲到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞