陳奕迅重辦「Fear and Dreams」演唱會

544 回覆
219 Like 670 Dislike
三國無雙唔肉酸嗎
你個龍門搬到…
希望連登仔講得出做得到
唔好同我爭飛
冇咁肉酸係咪片頭寫愛奇藝個套
我係支持佢呀
成個post得嗰幾條友喺度講嘢
咁易又死全家
你當孤勇者死嘅?
你知唔知咩叫反人類罪行?

反人類唔係講緊拉政治犯個啲濕碎野 政治犯個個國家都有
政治犯美國都會有
反人類係講緊一個人一出世乜柒都無做
你單純因為佢種族唔「正確」就囚禁佢不得止 仲強逼佢勞動: 新疆棉

支持新疆棉實際上衰過口講愛國幾十倍都唔止
你有無諗過全世界咁多獨裁國家違反人權
點解國際社會係要針住你集中營反人類罪行黎講?
係因為呢種行為唔係因為政見問題 而係直接否定人存在嘅本質

你可以話咁佢口頭上愛國 支持呢個國家咪一樣
但現實世界就係有分別 亦都唔係非黑即白
唱到佢咁街知巷聞真係發達啦,香港邊個得
支賦宝
照你邏輯,同樣你都可以話佢口頭上冇得唔「反對adidas」

新疆綿單嘢冇可能係啱架啦
但我唔見得佢有選擇
冇計,連登仔同香港人教曉我咩叫雙重標準
cctvb反既野,我地就要支持
日日係集中營活於恐懼中 唯有夢想先可以捱落去 但打懵仔針洗腦連諗野都諗唔到
你肯定佢而家係支那唔掂敗走返香港?唔該你Google fact check下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞