[HK園區要人] [Now 633直播] 24/9(六)20:00 香港大球場 香港 vs 緬甸 即場討論區

1001 回覆
58 Like 3 Dislike
香港足球代表隊即將在本周六(24日),坐鎮香港大球場出戰對緬甸的友賽,足總周四(22日)早上10時正式公開預售門票,由於今次不設網上售票,一大早便吸引了不少球迷到場購票,足總更一度出現人龍,場面相當墟冚。

自2019年11月對柬埔寨的世界盃外圍賽,球迷相隔接近3年,終於再有機會入場觀看港隊主場賽事,而其中一個門票預售地點香港足球總會,在早上10時已有球迷到場購票,現場更一度出現人龍,高峰期多達二十多人。此外,球迷今次預售門票可獲得限量海報及港隊水杯,但水杯在開賣後半小時已經全部送完,令當時不少正在排隊的球迷大歎可惜。

住在港島區的球迷文小姐,今早大約11時特意前來購票,她表示對今場友賽十分期待:「之前都有入場睇過傑志對曼城嘅比賽,好耐無睇但都好鐘意大球場個氣氛,今次一定會為港隊打氣,希望多啲人入場,可以坐爆。」雖然成功購買門票,但她卻為未能獲得水杯感到可惜,笑言希望男朋友不要失望。

至於學生石先生在今早10時許已來到足總,他指自己屬於港隊忠粉,在購票後的心情相當興奮:「好耐無睇過港隊比賽,我驚賣晒飛,所以特登早起身嚟,一直都撐開港隊,覺得好興奮同期待。」石先生續指自己最欣賞孫銘謙,希望周六友賽主教練安達臣可讓更多年輕球員,以及新面孔上陣。
買咗十張炒黃牛
你係 火xxxx超?
腳腫不嬲都係垃撚圾
最慘係兩個賣飛位地方又唔就腳
有諗腳即日買,不過應該又排長龍,所以都係今日一早去買算
腳腫呢個鐘數好似會休息…勁唔方便
想問下完咗場嗰度附近有咩食?
落返老銅
大戶
好耐冇見過呢條友
食完先去啦
十點完場,好多餐廳應該閂咗
認真答食完先上去
依家入場都唔知比唔比食野
周圍冇防疫撚都唔驚嘅
雖然可能都有職員捉口罩
文小姐娶得過
有冇樣睇
上網搵唔到大球場分段
想問下買飛嗰陣有得睇住嚟揀㗎嘛?

利申第一次買飛
唔俾
呢張係舊年東方對理文
就係未必食得切 可能要睇完先食
但係附近銅鑼灣啲舖頭都收得7788 唔知有咩食
冇乜特別出餐又慢 唔係嗰個位就腳真係麻麻
舒亞入唔入場
有乜可能唔入 球迷區見
今次球迷區係邊段
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞