毒撚抽中陪審團list

310 回覆
15 Like 265 Dislike
好似3萬幾 已經唔係好記得
開正肢解案。要你睇哂相同埋資料你就唔想。
連續開庭,迫住幾日之內判 都唔洗訓。
八百幾一日, O個時抽中做過, 審左五日就收四千幾
幾年前做過, 抽中埋審, 盡量寫返出來, 有錯請其他巴絲指正

封信應該有講, 審前一日去網站睇下有冇CASE, 有機會冇CASE 唔駛去.
佢都會出SMS 提你

當日就依時間報到, 入去前要過安檢, 之後去報到室等, 齊人咁上下就點名(好似要對埋身分證)
之後睇陪審員須知片.
睇完會問有冇人要改地址咁.
之後就去庭坐低等抽, 雙方律師已經O係度

記得係審販運危險藥物(好在唔係謀殺O個D)
四十幾個人抽七個, 雙方律師都可以彈你鐘, 唔俾你做
咁就開始抽, 中間有人被彈鐘, 唔想做, 官算好人, 放生幾個
抽下抽下 ,到第七個啦, 我估應該唔會抽中我掛, 轉頭就叫我名.

又冇比人彈鐘, 咪當見識下.
又真係有D 野可以見識下, 例如差佬搜證都好求期, 直情比法官話

選中之後, 其他人閃左, 七個人就入陪審團休息室, 唔係好大, 有sofa, 水機咁, 有法庭書記招呼, 講下D 基本野, 之後俾時間大家打返公司先, 因為返唔到工
之後就開庭, O個位法官先多謝我同其他六位人兄肯做陪審團...就開始審了
審左5 日, 幾日都係審10am - 4pm , 食飯有個半鐘最少, 有日食兩個鐘, 可以出去食, 係最後一日要商議案情就唔俾出去, 但會幫你叫canteen 飯。

就係咁上下
我信你老母臭閪呀
死傻仔
咁細case都要審5日?
1.5/10
陪乜撚野審啦,敦安發攪掂曬。
果5日影響人地一生,仲短?
清仲多人工過精蟲
依家九百幾
5日好快啦 我果時一樣都係運毒 但搞左差唔多成個月 我果單好撚多証人 聽到訓著
有國安法仲要陪審團做咩
巴打想請問你到時抽中左係咪即時開審?
假設單案審7日,係咪連續審7日
果日抽完會開一次庭 係約時間 冇記錯好似會有小小文件俾你 不過會留係庭到 唔會攞走
基本上當日唔會即審 就算係7日都有機會今個星期兩日 下星又3日咁審 唔一定連續
唔洗開庭個幾日唔洗返工咁爽
不過香港地都無乜肢解案喇
出糧係咪叫你落會計部出現金
好爽,可以唔洗返工
劍橋護老院
我老母小學畢業 都抽中
最後寫信話唔識英文就豁免咗
所以上面唔信果班小學雞,應該冇咩讀過書,出黎做mk,咩都唔知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞