入黎講下你身邊無拍拖嘅正常人

242 回覆
273 Like 12 Dislike
人到20尾嘅話付出條毛咩
感情已經唔再純粹
如果另一半係A380拍過好多次
就要無形中同佢班ex比較
又要望你條件好唔好,上唔進

但我只係個簡簡單單嘅人
躺平算啦
識幾條正常既女唔港女屋企中產唔等錢洗
佢地讀U都有拍過拖
但一出黎做野就唔拍
話拍拖太攰 返工賺錢享受生活好過
其實男人有錢有智慧
遇著啲女如果心理有問題
或者只係瞄住個男人啲錢
個男人會寧願覺得自己單身仲好

永遠都係啲錢最實際
咩叫前線服務公務員
綠色唔係綠色唔係係咩色
感情已經唔再純粹 that’s true
連自己都愛唔夠自己 無力愛多個人 有夠累的 不了
只係一個比喻嚟
當然同時又係哲學問題嚟
係邊個話依家叫綠色嗰隻色係綠色?
係邊個話拍拖先係正常?古人都盲婚啞嫁,咁以前拍拖係咪正常? 點為之正常呢?
自己過得開心最緊要
用自己最舒服嘅方式生存
屋企人個啲wfc
直接服務市民 唔係aco ao 坐office嗰班
唔知點解 坐office嗰班公務員比較薯同脫節

個fd搵到錢又fit
175 樣就正常 濃眉大眼 唔靚仔唔樣衰
覺得一係就結婚生仔
唔係就寧願叫雞 拍拖係浪費時間浪費人生
搵到sp就最好 應該曾經都有sp
專業人士仲有打籃球league
有兩層樓揸手 要供
Accountant?[left[/left]
可能人地搵sp 想屌就落老蘭
仲好過溝女 又煩又要多要求
純友誼
一係樣衰一係你對人冇feel
我發覺唔少女人都係咁諗
你呢個處理做法係幾好
起碼唔洗搞到另一半嘈交同分手
同個似你既一齊過 又成日要陪fd又多節目冇時間 突然間又唔開心又要湊fd 班fd上岸有仔有老公 都可以講咩我唔會有異性無人性
事實真係 結婚生仔先係人生
行左幾千年都係咁
最重要係老左自己一個好慘
有老婆小朋友人生先圓滿 先叫有付出
點解會咁諗
兩個人磨合到 再有埋小朋友
好講大家有無責任感同愛心
行到呢一步已經比好多人好
加上香港咁難生存 組織到家庭已經代表到一定實力
有無諗過咁先係正常
一段關係唔止剩係愛情啦
要好多因素配合先令到兩個人行埋
世界好複雜太多野要諗要考慮 已躺平
自卑
曾經我都有過咁嘅機會, 唔知點解, 又會放棄咗
可能你唔明 我覺得延續到生命先係圓滿嘅人生旅程 為自己仔女付出過人生先叫無白過 如果唔係成世人都好孤獨 剩係為自己而活
樓上條假膠blk左佢啦,日日話老婆唔肯生仔逼佢生,好似有d智力障礙咁
我,冇拍過拖,
自以為係正常人掛
我冇特別用樣去揀partner 但冇feel 係真嘅
我會因為另一半介意所以刻意迴避,但我都因為咁變得唔開心,咁我都有自己嘅圈子。唔好講異性朋友,其實同性朋友,我自己興趣都會冇左,因為時間就係咁有限 比得一個人,另一樣野就冇時間~所以其實自由都好,到我想拍拖嘅時候再拍都好。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞