2022年秋季日劇討論(1)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
依家先睇完六本木
想問係咪開始同韓版一樣爛緊?

今集又唔係唔好睇嘅,但成集都好似變晒三角戀咁

我反而想知啲人成日話爛尾究竟爛喺邊度?
So far都係接受到嘅范圍
利申:冇睇韓劇
仲有冇人睇信長?
未睇最新,但覺得上集聖女貞德同伊達幾好睇
初戀 3.6% 新低
今季最低純愛 3.2%
信長最新一集都刷新最低紀錄3.2%
今季J家兩套難兄難弟
你睇埋落去咪知
回樓樓上韓版都係臨尾劇情極速膠化
Ntv 今季兩套唔過5
下季有絕招醫療同懸疑類翻身
3%都無咩呀,套野好睇就得,出年應該會習慣見3
即刻依家個勢都係跟住韓版嚟濃縮爛?
除非佢改劇本唔係濃唔濃縮都爛
你講到咁搞到我好驚,
只要唔係狗血式主角團有人犧牲我諗應該接受到
條感情線要有進展 我估離唔開擋子彈 擋刀 交通意外 有人死
\第113回 #ドラマアカデミー賞 中間発表✨/
(9/20までのWEB投票結果)●作品賞
第1位 #石子と羽男 ーそんなコトで訴えます?ー
第2位 #テッパチ!
第3位 #新信長公記 ~クラスメイトは戦国武将~
●主演男優賞
第1位 #町田啓太(#テッパチ)
第2位 #坂口健太郎(#競争の番人)
第3位 #玉森裕太(#NICEFLIGHT)
●主演女優賞
第1位 #有村架純(#石子と羽男)
第2位 #杏(#競争の番人)
第3位 #永野芽郁(#ユニコーンに乗って)
●助演男優賞
第1位 #赤楚衛二(#石子と羽男)
第2位 #佐野勇斗(#テッパチ)
第3位 #西畑大吾(#新信長公記)
●助演女優賞
第1位 #白石麻衣(#テッパチ)
第2位 #小池栄子(#競争の番人)
第3位 #山田杏奈(#新信長公記)
j家票死撚晒
番人竟然咁多票
呢個比較驚訝 啲票邊到嚟
魔法
覺得係有bug
會唔會係月9有慣性收視所以有睇既人多d?但係無6本木又奇怪
月九今季收得好低喎
係咪因為有啲劇未播完先冇上到榜?
啱先睇截至今日個pool先得6萬幾票
下集預告竹內好似中左槍,好驚
但係其他仲低,所以先咁講
唔係有咩可能高過d j家人啫套野得個收視係高d,同季relatively
0可取之處
嫌疑犯x/白夜行呢啲佢自己都超越唔到
偏偏紅咗之後本本新書都俾啲出版社吹到世紀大作咁
結果吹得越大睇完越失望,最後就冇興趣再睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞