2022年秋季日劇討論(1)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
7個秘書
睇過動畫
silent
有冇人有睇小田切讓扮狗嗰套?
除非豐叔唔o係度,唔係真係生涯現役片黎喎...
預告吉澤亮個表情唔知點咁
睇哂,真係睇人多過睇劇,完全係小田切讓打人情牌嘅自high作,唔係官台應該冇民放俾佢咁玩(亦都唔見得N記同D+會俾錢咁玩...)
都冇乜劇情可言,每集都係睇下揾到邊個嚟客串
我覺得除咗睇小田切讓R到班fd嚟開party 成個豪華cast好歡樂 之餘,
佢都喺表現手法上玩咗好多嘢,其實係幾有趣嘅
但第二季礙於實在太多角色 睇到太撚迷 唔係好知做緊乜鳩,所以冇額外心情睇嗰啲嘢
日本賀歲片
https://news.yahoo.co.jp/articles/bbd492deb40fbc7d956c0f9bb867ff15dcf144a3

NHKは10日、大みそかの「第73回紅白歌合戦」の司会を俳優大泉洋と女優橋本環奈が務めると発表した。大泉は3年連続。大河ドラマ「鎌倉殿の13人」で源頼朝を好演していた。

大泉洋我明...肥環...?????????????????????
肥環今年咁靜都有得做
會唔會好似當年肥雞做咁

我記得肥雞當年做得幾差
咁今年諗唔到邊個做
不如小池榮子
廣瀨鈴唔係史上最差咩
btw點解唔搵里帆
又可以聽大泉洋 9叫bravoooo
我老公好正
史上最差一定係神遙第一次做o個次
你知唔知真人版邊個字幕組會做中文字幕
因為我仲未搵到有中文字幕第一集
你去主演fans會出沒嘅地方求link可能有用啲
https://ja.wikipedia.org/wiki/%E3%83%95%E3%82%B8%E3%83%86%E3%83%AC%E3%83%93%E3%83%A4%E3%83%B3%E3%82%B0%E3%82%B7%E3%83%8A%E3%83%AA%E3%82%AA%E5%A4%A7%E8%B3%9E

睇返Silent個新人編劇攞嗰個富士台獎,第一回贏家包括坂元裕二,第二回係野島伸司之後仲有安達奈緒子、金子茂樹同野木亞紀子
不過純愛不協和音倉光泰子都拎過仲有麻煩一族編劇
静雪邊到有得睇? NETFLIX DISNEY有冇?
COPY錯左殘體 "靜"
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞