剛剛分手的你,入黎傾下,大家互相扶持好嗎?(235)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
唯有獨處既時候搵啲野做,例如煲劇打機
都岩,唔回頭就唔洗傷心
[url]早兩日分左。不受控係咁搵啲咩復合占卜,係咪真係有用。[/url]
我對占卜冇研究,但應該係指引一啲方向比你,未必唔得,可以參考一下,可能會點醒你有咩地方需要改善。
其實呢個唔係一個好既解決方法,不過佢諗埋一邊都阻止唔到佢。或者真係唔好搵佢住,等佢專心係佢自己既事先。去到佢完左佢既野時,你再搵返佢,可能係對大家都好既方法黎。未必係分手,而係比大家時間專心處理左大家既事先。在於佢黎講,處理好final yr同情緒先。在於你黎講,好好生活,充實自己。
你地既感情會唔會玩完就建基於你地既感情根基打得好唔好?大家感情深唔深厚?大家對大家有幾重要?有冇留低深刻既回憶?
如果雙方關係本身都麻麻地,繼續落去都只會浪費時間。你要知道女仔既青春有限,或者你係時候諗下之後係點?
至於佢搬屋而你想去幫手,我諗你都係等佢叫你幫手先幫手,如果你主動搵佢可能又增加左佢既壓力。
明白 多謝你師兄 聽咗我咁多bullshit
點會bullshit。每個人都會有遇到問題同困難,係呢啲時候就係希望有人點醒,大家咁岩遇到姐。我都曾經有人點醒,或者只係一句說話,聽得入耳係可以用成世
冷靜期係需要
不過合適時候比關懷佢都好重要
最緊唔好迫太緊 輕鬆提下就得
唔好比佢覺得你係恐怖情人

回想返起拍拖前點對佢 用返差唔多態度就好
因為個段時間可能就係你最吸引佢既時候

希望你加油 支持你
有時比佢知道 有個人好關心佢
會靜靜等佢 唔怕佢情緒
會同佢一齊走過 都好重要

最緊要 唔好太迫佢 唔好比壓力佢
想一下點樣佢最舒服

最後 問自己 以後可唔可以做到?
下一次?再下一次?有冇信心呢?

總之 加油啦 呢度d難友都會支持你 都想你成功
同一齊五年嘅女朋友分左手,結果佢唔夠兩個月就搵到個新,仲要係我個朋友究竟係我太重感情定係我未recover到
兩個鐘前分咗手
同佢一齊我先知咩係鐘意
就算我點呃自己都好 佢其實就係唔鐘意
每次鬧交就將問題推卸喺我度
每日都比佢鬧到喊 我喊佢會嫌我煩
早兩日睇到佢手機 佢係佢屋企人面前鬧我
話我好幼稚 溝通唔到 日日同我一齊係忍辱負重
我終於都頂唔順同佢講分手
明明佢早兩日先話好愛我 成日都同我講未來要點點點
第一次喊到好似抖唔到氣咁
雖然我知道呢啲人應該再一齊 但我都仲係好掛住佢
第一次失戀 原來真係咁唔開心
接受唔到都好正常,過去左就由佢過去啦。將來會有更好既女仔等緊你
一段唔平衡既關係,好難維繫落去。愛情係要公平,唔好委曲求全,要先好好愛自己再去愛其他人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞