[劇透討論] 點睇命懸2000呎 (Fall)

361 回覆
56 Like 8 Dislike
但佢地有2部電話啊嘛 掉左一部
拎無人機 咪綁第2部囉
佢扔左hunter嗰部,仲有一部
Loop 到套戲落畫⋯
睇到拎背囊之後就有d懷疑女主角幻覺
你覺得航拍機唔使駁電話就飛得?

最大嘅bug 反而係點解女主角部電話有航拍機個 app, 你帶部機去玩,都冇理由朋友部電話都駁得到你部機嚟飛。
咁邊度變多部電話駁個航拍機 remote ???
建議啲人重睇一次,知道事情發生先後次序再評論會好啲!

Day 1 背囊跌咗落嗰鑊度,邊有航拍機,然後電話扔咗落地下,拎番個背囊都冇兩部電話,點一部駁 remote, 一部落地下?

最大嘅bug 反而係點解女主角部電話有航拍機個 app, 你帶部機去玩,都冇理由朋友部電話都駁得到你部機嚟飛。
佢部無人機係用電話control
我以為航拍機有手制搖控
其實係可以一部電話做到晒。

但真係唔會個個諗到。

航拍機玩斷控(熄remote)

先搵嘢將電話同航拍機綑綁(要有距離),架機飛咗出去後玩熄控,首先要將個 home point 重新設定遠離個塔,或改失聯會原地降落。

架機飛咗出去,就將個電話甩出去,等部機斷控原地降落。
反而想知如果現實真係遇到咁嘅情況
冇無人機的話
係咪真係等死
有冇方法可以利用條繩走到
上面嗰啲綠幕啦
航拍機部電話係第三部黎,仲係有home鍵嘅iphone, 兩個女主角都係用新設計iphone
我有諗,如果有繩/衣物圍住塔身一圈再綁喺自己身上,慢慢磨到落地面,唔知得唔得
呢個塔真身係鋼架冇咁簡陋,全部都係假架!!!!
呢D玩極限運動嘅人都係冇乜機心純粹high腎上腺
原來手機控制,冇留意
SELL勇敢已經夠做,唔會輸俾機心撚
但其實好多呢啲戲都係主角有幻覺
例如引力邊緣,世界奇妙物語個雪山鬼屋
攬住條柱慢慢sir落去,好彩嘅話只係全身捐哂
用兩隻鞋綁實電話再掉落去
再唔係放電話入背囊再塞滿佢先扔都已經夠做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞