[劇透討論] 點睇命懸2000呎 (Fall)

361 回覆
56 Like 8 Dislike
Hunter係個有膽色技術概人。被困冇慌張、遊繩識發力,識指揮。唔係俾Becky鬆手跣概話,根本唔會咁易死,好可惜
HUNTER個名令我諗起HUNTER BIDEN
好心唔好用蝗語,包咩姐包,乜野女主,係女主角同背囊啊
最bug個位係明明上面360度冇野阻到條繩轉位
係都要將條繩吊到咁遠
係頭頂唔得咩
就咁掉部電話落去 跌爛前上唔切網自動send msg
呢個我都有疑問,照計一有返網絡就即係SEND出
就算跌落地2,3秒咁短時間
執背囊先
點解唔塞電話落隻鷹屍度做援沖 , 係要落去執隻鞋 ? 搵故黎講
塞電話落隻鷹屍

又係WOR,不過得2隻鷹,一隻食左,一隻飛走左
如果唔食第一隻,可以塞落去隻鷹,掉落去
可能唔食第一隻鷹,女主就無力由頂爬落穫度
其實最初仲有氣力果時 , 其中一人可以用條爬山繩包住條柱跣落腳架位置再落地求救

隻手傷左但操作唔到部航拍已經覺得好奇怪
手掌傷姐, 明明部機係肥妹梗係肥妹控制返
咁樣部機去到目的地既機會都高好多
Same 睇嗰陣同你一樣咁諗 重要咁辛苦先叉完電
果兩個女角唔係咁肥就唔會整爛條梯
套戲設定塔頂同鑊係50米距離
我懷疑俾接口插到肚,再彈上鑊。因我唔肯定肚概傷口係鷹新開,定係跌死時插到。
咁有無講穫去到內梯係幾高?
我記錯單位,係尺先啱
套戲有講塔頂到內梯係200尺,塔頂到鑊係50尺
餐廳個侍應比女主問過座塔係邊
佢話閃閃下果度就係
以為係伏線
睇多一次都係咁好睇好多伏筆
啲伏筆都正路。失望位係一開頭上搭,套戲不斷zoom in啲塔下段細節位,例如螺絲、鳥巢、連接地下概鐵鍊。但大部分開頭細節對後段劇情冇關,劇情主要集中在塔頂50呎。
開頭呢啲細節令我以為塔下段有劇情,例如主角落到中間,可以途手爬鐵塔外圍等等。
依條帶闊咁多咁有磨擦力 果條最多咪9.5繩 點同呀
落就夠晒啦,又唔係用黎上,初期仲有著鞋幫剎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞