有無人覺得戲院好嘈?

65 回覆
56 Like 2 Dislike
試過有人電話嚮勁耐先聽
使乜9 用starboy做鈴聲好型?
睇彩數
去嘉湖銀座

以前會覺得市區戲院一開場就好靜
特別港島區戲院
然後覺得新界戲院嘈啲
e.g巴倫紐 元朗

但依家 全港戲院好都嘈
仲要唔單單係蝗問題 連香港人都會傾計

支那狗俾人鬧完都識收聲 香港果班鬧返你轉頭

試過有次睇戲
後面坐左一家大細 兩個細佬瘋狂踢櫈
之後我擰轉頭問踢完未
個老母問咩事 之後個老頭話個仔踢櫈
然後對父母就無理過
仲要個老母用係屋企睇電視聲線 講足全場
其實唔識教 未撚生
仲要自己係一個咁差榜樣

父母帶細路仔入戲院睇戲應該要考牌

根本生仔都要考牌
識教嘅唔生
攞綜援嘅先狂生

駁唔到ching
已經無人覺得?
睇minions後面個師奶不停跟住扮 幾歲啊
覺,好撚煩,而家睇戲真係睇彩數,間間戲院都有啲人渣

呢樣真
睇minions後面個師奶不停跟住扮 幾歲啊

睇minions幾歲呀
只睇早場, 未遇過有人傾計
以前細個,入戲院睇戲要有"禮貌",安安靜靜係好基本,廢事騷擾到其他人
而家D人覺得自己畀左錢就係大爺,有權想點就點,完全唔會理他人感受,而最麻煩係不論老中青都有呢種咁既人
呢d真係唔好怕,要即刻出聲屌
只睇早場, 未遇過有人傾計

而家暑假,睇早場都會中招
好想有單人位
成日隔離唔係情侶就家庭
仲要講野
同埋百老匯次次播片前出個段叫你唔好嘈、要熄機既片真係好垃圾,太cutie,完全零阻嚇
同埋百老匯次次播片前出個段叫你唔好嘈、要熄機既片真係好垃圾,太cutie,完全零阻嚇

我見過細路當卡通片睇,一路睇一路大聲笑
仲要播緊all around you個陣,有人跟住講好嘈
仲要播緊all around you個陣,有人跟住講好嘈

咪多得近排呢度某個post,完全零笑點 不過佢個個位講都好過套戲開始時講野

我成日都覺得應該要整段好似《黑社會》入面既入會儀式咁既片先有阻嚇力:
「愛電影定愛傾計?」 (敲鑼)
「愛電影!」 
「愛電影定愛手機?」 (敲鑼)
「愛電影!」 

「第一誓: 自入戲院之後…(如此類推,一大堆戲院守則)…如有詐作不知者,五雷誅滅!」 

然後插支香攞地
有次有個呀叔係到估劇情,我叫佢靜啦,點知佢答我估下都唔得咩....
從此唔會去近住宅既戲院
去貴價就無呢d麻煩,e.g IMAX , VIP ,
MK 不去是常識
去貴價就無呢d麻煩,e.g IMAX , VIP ,
MK 不去是常識

其實無關係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞