中大討論區第八十四回之 峯雲四起.由我踏上中大巔峰

1001 回覆
12 Like 6 Dislike
9 cred 包埋fyp所以淨係6cred
大中大英chur過major喎
又group project 又寫文主觀上覺得辛苦過一個major course
雖然客觀上花喺major嘅時間係多啲
啲內容咁雞。。。大中作兩篇文評篇散文入場作篇文好難委閣下?
聽聞中文系啲人讀大中嫌個task雞得滯,仲會自chur chur到變成文學批評添
(利申:人文學科角度。術業有專攻,明有人好憎對文字)
難又唔係真係咁難 但唔鍾意做就覺得呢啲嘢好麻煩
我寧願對數字
大英一日寫完篇文,major淨係做份asm都要用兩日,做完仲會懷疑自己係咪智力邊緣
大英我拖到3日先寫完,Asm一日半日夠做
其實Asm一日做得完,但又要温多一日書先識做
明明好努力但都爛gpa...好唔開心
睇住個gpa由3.4跌到落3.12 依家有兩個course似乎又要爛grade 想死
想拎second up hon啫 點解個天要咁針對我
越諗越sad
付出同成績都唔成正比 我下年就grad 真係唔想攞second low...
好想喊
我無辦法同你講失敗係一件值得開心嘅事
但係有人同我講過而我都相信,每個人都會失敗而且最終都會失敗
所以我只可以話搵其他野稀釋失敗帶來嘅悲傷係一個方向
我都係,日讀夜讀但midterm炒哂,唯一高分嘅得assignment,因為真係用咗好多時間做,但係都拉唔返
+1
今年好啲,上年死讀爛讀exam below mean係等閒事
asm慢慢磨可以高分,但啲course都係爛grade
Ching咩科

小弟bbq
但finance做concentration
CSE minor
一樣讀到成隻狗咁
喺門口登記身分證 安心出行藍到就得
想問有冇Ching讀過 UGEC2841孟繁麟 應用倫理學想知讀嚟學唔學到嘢 同埋比分會唔會好harsh
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞