中大討論區第八十四回之 峯雲四起.由我踏上中大巔峰

1001 回覆
12 Like 6 Dislike
乜嘢叫中大四大chur科?

以下是某chur科潮文:
抽水機是好朋友 • 2021-11-5
中大CS讀書的六個階段(The Six Stages of a CUCS student):

渴望(Willing):「CUCS 中大神科,一定要入爆」
IT好好搵,入到CS唔使驚」 「中大計科亞洲第一」

憤怒(Anger):「點解我會讀CS?」 「屌你老母垃圾CS。」
「you have why play me」 「真係好撚後悔」

討價還價(Bargaining):「如果當初讀其他科嘅話,依家唔知屌左幾多條女,又可以唔使咁Chur」
「如果可以轉去港大讀CS嘅話,我咩都願意做」「垃圾中大幾時出P/F呀屌你老母,啲course好難」

沮喪(Depression):「好想jump,MMW見」「唉唔想讀書,好辛苦」「唔想再留係中大」「想quitU」

接受(Acceptance):「屌你老母捱多年就畢業,讀埋佢算撚數」
睇住班year1傻鳩入嚟CS不知幾爽

放棄(Abominate) :「來生不做CS狗」「讀CS悔終生,BBA更稱心」

物理阿爸招下莊:

https://www.instagram.com/tv/CiZIv8NJ4o3/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

仲有
Medic, Archi
現時搵唔到例子,遲啲再補返
Pish
有冇人食過曬中大所有canteen ?
讀咗一年有多,發現仲有1X個係一次都冇去過
留名
差善can、shaw can、雲起軒
工程癲峰
又係樓豬條傻閪搶開POST
原來扑撚咗
唔怪之得睇唔到新POST
得幾間好食,有咩好試
Ching可摸以整個排行榜
有冇人知shaw hall o係點
Lm

```
想知係咪四舊都有band soc
ig唔係幾搵到uc嘅
宜家想睇獸醫攞假紙係咪一定要book
其實CS唔算chur
另外嗰三科仲未有人得閒覆你
四大chur科點解會冇數
警隊推「PURE」招募計畫 下周三起赴校園邀大學生投考 會以「試當真」形式舉行
https://lih.kg/3149447

中大同學仔如果見到有同學仔考警察嘅話
要大力表揚佢地
係ig分享又得
呢度都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞