[錶撚入] 擺低你哋戴緊嘅錶 (120)

1001 回覆
4 Like 10 Dislike
買錶從來唔洗女人approve
呢3款都係好野黎,不過動力儲存上面得moon係去到70小時(其餘仲係38),睇下巴打會唔會考慮埋呢樣(如果日日戴其實38個鐘都好夠用)
海: 寳珀fifty fathom 5015 12B40 98B

空: 寳璣Type XXI 3810BR/92/9ZU

陸/Dress Watch: VC Traditionnelle 4010T/000G-B470

還好
開頭我都諗住搏大霧 點知佢一眼就認得VC 仲話知道貴過勞力士 之後就俾人禁止今年都唔准買錶
暫時個大方向係
1. 海陸空
2. Diver + dress watch + chrono

不過都未有目標邊隻,定左個方向先再慢慢搵
多謝巴打嘅意見先 多數都係日日戴,襯返返工look 就算真係唔戴,我都會習慣定時定候幫佢哋上鏈,因為想保養得好啲 所以我都唔係太介意佢有幾多power reserve ,純粹睇個款
Seiko,ok我識
但其他果兩隻係乜q錶?
我就未聽過啦,你飲韦聽過嗎?

2個video6隻錶
Tissort PRX是當中最高質果隻介紹
唔好再引誘我了
我話左今年點都唔再買錶的了

死,下邊有d硬硬地
同你女人講
條數唔係咁計架
一手當然係VC貴
但二手VC跌價50%
點同rolex年年升呢
Ultra thin 一上rg 就靚十倍
但上到rg既價就唔少選擇,我自己會屌世一
巴打戴得幾好睇 呢隻用嚟襯suit 真係一流
VC都識,有啲見識
其他的你瞞唔到了
學到野
咁master control呢?
鋼同白金係咪歸同一類當銀色?
6119R
喊乜春
你淨係差一隻
我自己簡
一定是dress watch, sport watch, casual watch
Master control 我麻麻
JLC 暫時我只覺得reverse 同rg 既ultra thin 係靚
銀色既ultra thin 以dress watch 黎講我覺得唔夠高貴典雅
暫時見過最低既價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞