屋企裝修,有無人可以分享下各樣電器既頂級裝置係點同幾錢

284 回覆
5 Like 64 Dislike
你咪聽佢鳩up啦 格力都夠膽推 條友應該做開冷氣sales
電視機起碼都Sony KD-100Z9D啦 4K已經唔係頂級
睇55寸想睇壞對眼咩
我客廳擺部 Airgle,幾間房擺 Blue air
我有 Deebot X1 Omni 同 Dyson,吸塵 robot 唔可以取代吸塵機嘅,始終都仲有好多地方要用吸塵機先得

電視機睇你要求係點,W-OLED vs. QD-OLED vs. QLED 已經有排講
真係睇你對影畫有幾高要求,如果會成日睇 4K,電視唔夠大真係享受唔到

我都想問下有冇巴打用即熱水機?菲利蒲 好唔好用
我就會推 LG 88” OLED,始終 LCD 冇得同 OLED 比,寧可坐前少少去享受高畫質
1. 4K超短焦投影機
2. 四門雪櫃
3. 三合一變頻熱泵(冷氣、除濕、熱水)
4. 新風機/全熱交換機
有冇幫返工機械人 ??
Sub zero 雪櫃?
投影機。。。。 我覺得真係多餘
音響隔音好多嘢
不過其實我自己都係一事興起先會買好D
電視機買sony
音響denon 都已經唔錯
呢D買最新款second tier 就夠
用到咁上下二手放比人換第二款
b&w 805 d4 加對 mcintosh mono block 後級+前級
惠而浦叫頂級
ilve 都可以睇下
Bosch可以剔除左佢先,焗爐蒸爐有miele或gaggenau比佢好,淨焗爐DO7860街價8萬鬆啲,真係無位可考慮gaggenau蒸焗,自動入水方便到不得了,洗碗碟機嵌入式miele或asko吧,但miele會易搵料維修啲,雪櫃拾屍路係不二選擇,日本牌子收一收埋先,抽油煙機gaggenau吧都係
燙衫就laurastar吧,top model $35800

咁用得以上既電器,相信都對生活係有一定追求,應該要加多個紅酒櫃,但依方面唔熟,等其他巴打介紹

呢堆料連堆冷氣電視熱水爐我諗一球左近可以埋到單落樓
音響係無底深淵
當年我後悔買咗 55 吋 - why didn’t 65”?

600 只有兩房又唔差喇,以香港樓宇嘅設計
KEF 都有親民價既 speaker 一皮上下都有
好用
ching識d野
叫人用b&o/kef果班可以行一行開
有d仲話kef好過devialet
你又要頂級又唔可以離地

屌你老母清水屋算啦
仲要有人話用咩風扇
不嬲窮人先用風扇
有錢人不嬲係用冷氣, 廳裝2-3部分體/家用vrv, 用埋智能家居system control幾時開
Ceiling fan
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞