安達臣道天秤意外|其中一名死者為22歲工程師助理 親友悲痛至極 母親:「賠返個仔畀我呀」、「廿二歲咋」

1001 回覆
325 Like 29 Dislike
精進都有今日仲個TA得12000起步 AF 18000 起步 咁撚中意賺到盡 今日終於還返曬
係,睇圖睇到被壓死,工程賤過地底泥
on99,build king 25.5k
able 27k
中國佬24k
金門25k
你廢就出聲啦
唔熟市價就睇excel啦
我有個中學同學係做地盤老雜,同啲天秤佬熟咗人哋肯帶佢,咁就入咗行

呢行真係冇人帶係做唔到,成個小圈子咁
呢啲on9連登又有,ig 又有,好撚煩
秤手唔係瓜咗?
叫李家超動用國家力量將精進工程公司收皮

永不翻身
兩登文化已被騎劫
實有機會 放心
利申 都係工程狗
你老母好撚有錢 所以生咗你呢啲on9無腦低智仔
應該唔係fg,工程師助理同助理工程師完全兩樣嘢,助理工程師係maincon班少要有HD,係政府至少要degree +幾年經驗。而工程師助理只係同工程有關嘅打雜,中學畢業就有人請
好慘,呢啲真係拎咗佢條命咁
人工少 OT多 比人撚 帶老母返工 家陣仲要壓9死

香港工程界幾時收皮

同感
雞碎咁多無左條命
還乜鳩個後生仔冇左條命,精盡咪最多賠錢。
又唔會捉個老細出黎一命賠一命
22歲似IVE仔, 應該係AE個類文職打雜
FG搵得雞碎咁多, 而家貼埋條命打工
讀壞腦都好過你讀唔到嘅
國安法下香港好安全
.
.
.
.
.
.
不過安全標準變哂強國標準
因為國安法嚇走哂外資企業
而專業人士亦走左一大堆
咁理所當然地大部分公司同人
都由上面班所謂既專才取代
而安全標準亦變成支那口中既「安全」
姐係點?姐係無事既時候風險可防可控
有事既時候最緊要唔關我事
啱啊佢啲HR串撚過馬撚 個個肥閪rainbow 高級人事部經理 夠撚膽同你講:「你send 英文比我我唔識睇」
我都未撚見過有HR 唔撚識英文囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞