安達臣道天秤意外|其中一名死者為22歲工程師助理 親友悲痛至極 母親:「賠返個仔畀我呀」、「廿二歲咋」

1001 回覆
325 Like 29 Dislike
26歲分分鐘都係工程師
22歲就做到助理工程師
我22歲仲讀緊大學無所事事咁
今日開完會 聽朝要有圖 下晝要即做
其實月薪幾多?
on9仔,我覆你係想多啲人block你thx
岩岩罩業就畢業
佢個牌要考試(筆試+實務試),一定夠力做同知安全標準,不過係咪有人叫佢咁做就唔知
巧醒依家淨係價底者標,正仆街黎。
正常應該最高最底標都剔除,拎中間最合理個價,咁先健康
咁樣成座野冧真係cls
比卡超一上台真係腳頭唔好 咩都有可能發生
咁係佢哋好彩做到啲夠budget嘅盤
唔夠嗰啲成鳩日都要AE同科文落手做埋
座底都要幫手睇頭睇尾
後生賣單嘅社會
陀左10個月
養左22年
中國日日天災意外死人,又唔叫人尊重下?
所以唔好怪個工人求其燒兩道焊,咁既人工肯燒焊已經好好,再of咁樣判上判,肥上瘦下既話,遲下真係落玻璃膠痴就算。工程質素每況越下唔好問點解
一句四兩搏千斤叫你唔識唔好咁多爹
再唔係SIP木條入去
鬼佬有起事上嚟最起碼有負責任的傳媒報道
後生埋單嘅社會
grad ae around 23-25k
hd asso 會再平d
呢行人工低 待遇差 工作環境差留唔到人材 你諗下今時今日仲有邊行好似工程咁低賤連大學生都要返星期六?

低標文化 下下都係最平價既公司中標 工期又緊迫 做啲野點會好?

你出去揀醫生 都唔會搵最平個間啦

如果香港啲醫生得2萬蚊人工 做手術又要平 又要快做完 肯定日日都好多醫療事故啦
你果個係助理工程師、 死果個係工程師助理人工少一截。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞