香港人睇演唱會文化真係好撚差

261 回覆
1587 Like 744 Dislike
好荒謬
腎仔嗰頭講完藝術係可以用唔同方式去欣賞同創作
呢頭有班友成日睇唔過隔籬位啲觀眾
合唱又唔得,拍手又唔得,歡呼又唔得
咁做咩要聽現場版?
比新疆迅屌仲要咁撚維護佢香港人都係犯賤

依家睇默劇音樂會定演唱會呀

睇死香港人年尾又搶9新疆迅演唱會
呢個只係一個方便的例子。
因為佢呢段野真係太出名。

實際上,我就唔睇演唱會。但我覺得尊重表演者係好基本。
可以呀但至少唔好影響到人?
如果佢用人地個頭去畫你估結果會唔會一樣?
錯拍子真係好難聽
134全世界都係咁
2係啲人柒 你一齊數帶翻正佢攞
-.-乜香港人文化
樓主有無去過外國聽過
叫得仲撚勁
仲要塞到勁逼
美麗新香港
encore文化係比蛋記啲人玩到爛哂啫 唱撚到十二點幾一點 痴撚線
要唱k去neway啦仆街
其實人地係準備好曬
唔係真係出嚟爆肚
你唔嗌或者嗌得唔夠勁唔夠氣氛嘅話佢無啦啦喺個台升上嚟仲尷尬
同埋我真係試過兩次encore不過好耐了唔記得邊個嘅演唱會
Btw encore係外國玩先再加而家都係咁
華人永遠基因係咁上下架啦
想問下樓上有份踩堆連登仔有冇去過外國聽人地嘅演唱會?冇嘅最簡單可以search下上年Travis Scott個演唱會
其實你可以走先
跟唱都唔俾都係你地返去聽cd 啦
去演唱會=聽隔離唱k
係欣賞個歌手既歌就好好享受就算啦嘈嘈嘈
真係
事實上都係冇
跌野撳電話乜都齊
去睇胡楓演唱會就無哂上面問題

利申:已購入$980門票
某個演唱會差唔多場場有serrini 好心就回水啦 無人想見到隻嘢 唱歌又難聽
到底呢堆無係樂壇活躍嘅人有咩好睇

得閒就出黎話開音樂會之類

就算有免費飛就唔會想睇

入到場咪又聽一大堆舊歌,講一大堆感人說話

聽到就嘔心
香港人係咁撚垃圾嫁啦
之前唔記得SAMMI 定 千嬅演唱會
有癲雞癲到拎個唱K神器入場跟住唱TIM
原來外國睇show冇人叫
學到嘢
最好笑係
唱完嗌得仲大聲
1. 我諗你指唔啱timing嘅尖叫撚?
4. 我反而唔鍾意嗰啲encore當老奉心態嘅人

John Cage 當年寫一首曲
「4:33」

全曲三段,無聲,無樂器發出聲音

首次表演者認真問,如何表演三分段?

John Cage便答:關關鋼琴蓋一下,做每一分段

John Cage 話每次演奏會,周圍的人和物都會發出聲音,也都是表演一部分

所以此曲分段一下,觀眾們都會故意發聲一下(咳嗽等)

https://youtu.be/AWVUp12XPpU
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞