香港人睇演唱會文化真係好撚差

261 回覆
1587 Like 744 Dislike
睇演唱會encore都唔畀嗌
咪咁痴線啦
我睇古典concert 都跟beat 拍手 哼歌
樓主有冇去過外國聽show
講嘢/慢歌尖叫
大撚把啦屌
係英國睇Ed Sheeran d人嗌撚到完全聽唔到Ed Sheeran講乜 有時直頭聽唔撚到佢唱歌
真,就係入嚟想講依個
人地睇演唱會會撚有咁多規矩咩on9

小農DNA一唔守規矩就好似俾蟻咬咁正傻閪
係咁踢鳩你隻凳就話差既
自己覺得岩feel就可以叫
覺得要靜就要人地靜
你老母咩
覺得自己識睇咪做好自己個份算數,無謂做風紀
一個半個唔理氣氛鳩叫實有,黃子華夠有一場show被之前睇過既觀眾爆左hold住隻雞個punch,咁又因為呢一個半個推到全香港人唔識睇棟篤笑咩
之前林家謙D人連encore都唔比人嗌,但係跟住散場就搞唱生日歌應援
手機燈又係有人插,講真呢D氣氛野人地見到有feel咪跟住做,如果想好統一做/唔做既,我見到CAS fc有派歌詞紙講幾時做乜幾時做乜,就算做到咁足都實有一堆街客會miss/唔理,要場show要求到連觀眾都100分可能要零公售零sponsor全部比哂fc配票
如果要講到咁尊重場show,好多所謂page拎相機大砲入去周圍影完放ig出post又算唔算無專心欣賞表演?
啲人都痴撚線
自己冇文化仲大大聲好自豪咁講出黎
巴打仲有冇steelcase 個d折扣?留一留tg?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞