海茵莊園因「惡劣天氣」延期遲7個月,業主發聯要求發展商負責,提供取消交易方案!

270 回覆
259 Like 3 Dislike
咁又唔係喎 因為係新世界做錯野 跟正約係要賠
真係幾cheap下 希望業主群好運
其實根據合約 佢係要賠的
佢一毫子都冇賠多 只係玩公關扮到好大方
我都記得律師話可以延半年
疫情就唔洗賠咁簽合約嚟做咩撚
點解會同新世界比較
一個未起好
一個結構有問題
上面啲人做乜鳩
你以為鏡仔d飛咩,條數咁大樓價下行梗係想縮沙
一睇就知個班人輸打贏要

如果買完樓花樓價升緊,我就唔信有人會出聲啦😆😆
點解啊
輸一球? 康城呢個價輸少過 25% 已經執到
疫情根本係免死金牌黎
只要有合理理由, 拖耐d先交都得
買樓果班簽約果陣有冇睇清楚d condition?
所以會black list
律政司話樓書資料(實際數值嚴重超出誤差範圍)錯係冇問題
因為公眾利益所以對於涉嫌違規事項不作起訴。
完全唔明咩叫公眾利益,身為公眾睇住本售樓說明書買樓要求清楚了解自己買緊啲咩原來唔符合公眾利益?

律政司話:「樓書上面的數據需要計算而得出,原來都係唔構成犯法嘅原因。」

明明準確計算各樣數據就係發展商嘅責任,發展商係負責製作建築圖則,根據自己嘅建築圖則建造。如果佢哋負責計數求其計錯都係冇問題不如俾份核准建築圖則買家自己睇啦,起碼買家衰喺自己隻手度。

明明講緊幾百萬買層樓,仲兒戲過落街買盒粟米石斑飯。幾十蚊嘅粟米石斑飯冇石斑都會俾人告啦,但係幾百萬嘅樓就冇問題。
班人負晒資產, 有無可能用BNO直飛UK?
又唔可以話好慘
我會形容做交學費了解港式法治
終於知誠哥名言點解
其實會唔會九件因為冇錢爛尾,所以先拖字訣
ON9
關鍵日期都法律效力
但容許延長7個月內交樓

唔識就學下野先上房屋台

https://www.youtube.com/watch?v=ysg7wG8MAOA
睇番周圍d二手 真係坐底輸一球先
呢個時勢 邊個仲想要200尺單位
LP6 大27呎
都平佢70萬, 仲未講價
通知你延期嘅日期
真係想睇下佢地點去迫九建賠錢
與其搞咁多野 不如打多份工 下年抬錢上會都輕鬆啲
屌你之前恆大珺瓏灣十連撻 ,發展商即殺訂258萬 業主做唔到按揭即刻殺訂!而家到發展商交唔到樓一句惡劣天氣冇得賠地產霸權真係玩撚晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞